Pevka je sicer tudi potem, ko je  videoposnetek z žgečkljivo vsebino prišel v javnost, razburjala svoje oboževalce z zapeljivimi pozami v svojih videospotih. Foto: Screenshot: Youtube
Pevka je sicer tudi potem, ko je videoposnetek z žgečkljivo vsebino prišel v javnost, razburjala svoje oboževalce z zapeljivimi pozami v svojih videospotih. Foto: Screenshot: Youtube

Sodišče je, po poročanju Večernjega lista, presodilo, da je objava videoposnetka kršila pevkino pravico do zasebnosti in intime. Hkrati so definirali, kje so meje javnega interesa. Odločitev pa je potrdilo tudi okrožno sodišče.

Zagrebško sodišče je sicer že konec lanskega leta odločilo, da bo moral spletni portal plačati pevki odškodnino. Ker to ni storil takoj, se je kazen zaradi obresti dvignila na 27 tisoč evrov, poroča Večernji list. Odgovorni na portalu odločitev sodišča ne bodo mogli več spodbijati, ker je v tem času postala pravnomočna.

Spomnimo: 31. maj 2004 je bil za Severino usoden: na spletu se je pojavil njen "domači posnetek" seksa s premožnim hercegovskim poslovnežem Milanom Lučićem. Vroča vsebina videa in dejstvo, da je njihova dalmatinska junakinja spala s poročenim moškim, sta pretresla hrvaško javnost in škodila Severinini javni podobi, saj je v večini javnih nastopov trdila, da kadar ni v razmerju, prakticira seksualno abstinenco, in odkrito podpirala "krščansko moralo" Tudjmanovega HDZ-ja.

Zaradi uničene podobe "djevojke sa sela" in razkrinkanega hinavstva se je Severina odločila za tožbo proti spletni strani Index.hr, ki je pod naslovom Ljudi, imamo pornić sa Severinom prva objavila posnetek. Pevka je trdila, da ji je kraja "avtorskega dela" povzročila hude duševne bolečine, a zagrebško okrožno sodišče je primer razveljavilo in posnetek označilo za "seks dveh ljudi, ne pa avtorski posnetek".