Taraji je bila za oskarja nominirana za vlogo matere Brada Pitta v filmu Nenavadni primer Benjamina Buttona (2008). Foto: Peta
Taraji je bila za oskarja nominirana za vlogo matere Brada Pitta v filmu Nenavadni primer Benjamina Buttona (2008). Foto: Peta

40-letna igralka na plakatu za slovito Petino kampanjo "I'd Rather Go Naked Than Wear Fur" ("Raje gola kot v krznu") razkazuje vse svoje adute in tetovažo, ki se ji vije okoli vitkega pasu.
Kampanjo bo najbolj znana organizacija za živalske pravice predstavila 10. februarja na newyorškem tednu mode, plakati pa bodo viseli tudi po Los Angelesu.
"Mislim, da nobeno živo bitje ne bi smelo trpeti zaradi mode, pika," je odločna Hensonova. "Ni vam treba ubiti žival samo zato, ker hočete biti vroči in modni. In zares stojim za tem."

Krute metode ubijanja
Pripis pod oglasom izpostavlja, da "so živali, ki jih ubijajo zaradi krzna, ubite z elektriko, utopljene, pretepene in pogosto žive odrte". "Počutite se udobno v lastni koži," še piše, "in pustite, da živali obdržijo svojo".

Hensonova, zadnja v vrsti zvezdnic, ki se z goloto borijo proti krznu, se je kampanji pridružila, potem ko si je ogledala "I Am an Animal" (Žival sem), dokumentarni film o farmah krzna in postopku odiranja.
"Preden sem videla ta dokumentarec, sem nosila krzno," priznava. "A ko sem ga videla, sem bila prikovana od groze. Jokala sem."