Ali je reklama res bolj izzivalna kot njeni videospoti? Foto: EPA
Ali je reklama res bolj izzivalna kot njeni videospoti? Foto: EPA

Organ za določanje standardov v oglaševanju (ASA) je sporočil, da je oglas, v katerem Beyonce nastopa oblečena v zapeljivo rdečo obleko, preveč izzivalen in ga televizijske hiše zato ne smejo predvajati čez dan. 29-letna pevka v oglasu za dišavo Heat (Vročica) zapeljuje v obleki z globokim dekoltejem, ob tem pa prepeva legendarno pesem Fever.

ASA je prejela 14 pritožb, da oglas ni primeren za otroke. Družba Coty, ki je za predstavljanje novega parfuma izbrala Beyonce, je sicer priznala, da se pevka giblje izzivalno, vendar v njem ni gola. Sporočili so, da je oglas namenjen tudi mladini in da ne razkriva nič kaj več kot glasbeni videospoti.

Beyonce je pozornost medijev že od nekdaj pridobivala tako s svojim glasom kot tudi s seksapilom, ki ga izžareva. V svojih glasbenih videospotih pogosto nosi razkrivajoča oblačila in se izzivalno giblje, reklamo pa je za Daily Mial zagovarjala: "Na trak smo želeli ujeti soparno, vroče in megleno vzdušje. Zakaj pa menite, da smo dišavo poimenovali Heat?"

Prepovedana tudi Eva
Še ena izmed najbolj privlačnih zvezdnic je bila cenzurirana zaradi oglasa za dišavo. Zapeljiva lepotica Eva Mendes je tokrat v reklamni kampanji modnega oblikovalca Calvina Kleina pozirala povsem gola.

V reklamnem spotu, ki ga je posnela za novo dišavo, igralka svoje intimne dele zakriva z rokami, kamere pa ujamejo tudi njeno prsno bradavičko. To pa je preseglo strpnost ameriških televizijskih producentov, ki so reklamo umaknili z zaslonov, saj naj bi bila preveč vulgarna.

Spodaj si lahko ogledate sporen oglas in presodite, ali morda Beyonce le (pre)odkrito napeljuje na spolnost. Ogledate si lahko tudi nekaj fotografij iz reklame Eve Mendes.