Privlačna Kylie Minogue v novem videospotu za pesem Get Outta My Way. Foto: PrtSc
Privlačna Kylie Minogue v novem videospotu za pesem Get Outta My Way. Foto: PrtSc

Je Kylie prevzela težnje sodobnih popzvezdnic? Sama je za revijo Out potrdila, da občuduje Lady Gaga in morda se je začela po njej celo zgledovati - namesto izvirne glasbe pa si je izbrala provokativno razkazovanje v videospotih. Je mogoče, da Kylie misli, da občinstva ne more več osvojiti le s svojo glasbo?

Nekateri kritiki menijo, da to drži, drugi pa mislijo, da je snemanje videospotov v izzivalnih oblekah, ki več pokažejo, kot skrijejo, postalo del današnje popularne industrije. Tudi razkazovanje paparacem na ulici bi danes lahko veljalo za del promocije. Fotografi pa med seboj tekmujejo, komu bo uspelo ujeti naslednjo zvezdnico brez spodnjih hlačk in fotografije drago prodati revijam.

Seks in razkazovanje sta 'in'
S tem 'trendom' je v 90. začela razvpita Courtney Love, ki se ni zmenila za to, če so jo paparaci fotografirali iz žabje perspektive, ne glede na to, ali je nosila spodnje perilo ali ne. S slavnimi prizori razkazovanja mednožja v videospotih pa sta se med drugim v 'zgodovino' zapisali tudi Christina Aguilera in Lady Gaga. Zadnja je zaradi govoric, da naj bi bila moški, celo sama pozvala paparace, naj jo ujamejo in ugotovijo, kaj ima med nogami.

Pred kratkim je razkazovanje javno kritiziral Mick Stock, moški, ki je med drugim začrtal zvezdniško pot Kylie Minogue in ki nasprotuje namigovanju na spolnost v besedilih, videospotih ali na odru. Za Daily Mail je povedal: "Glasbena industrija je šla predaleč. Ne gre za to, da sem staromoden. Gre za to, da je tudi v sodobnem svetu treba ohranjati vrednote, ki so pomembne." V svetu popularne glasbe tako ostaja vprašanje prihodnosti, ali se bo razvijala v smeri seksualnosti ali kakovostne glasbe.

Spodaj si lahko ogledate najnovejši videospot Kyle Minogue ter slavna videospota Lady Gaga in Christine Aguilere.

Kylie Minogue - Get Outta My Way

Lady Gaga - Telephone
Christina Aguilera - Dirty