Anej s svojo trobento. Foto: Televizija Slovenija
Anej s svojo trobento. Foto: Televizija Slovenija

Vsak dan dve uri vadbe doma, tudi v času epidemije, so Aneju prinesle največ točk v vseh kategorijah mednarodnega tekmovanja.

Trobento igra že sedem let, zdaj še klavir in 6. letnik tolkal. Trobenta je zanimiv in lep instrument, pravi. "Potem je pa samo še plus, ko igrata ati in dedi, igramo lahko v orkestru. Ati je tudi valček napisal, da ga lahko skupaj igramo in mama lahko poje. Pričakujte, da bo zdaj kmalu nov valček prišel," se posmeji.

Najraje pa igra klasiko. Odšel bo od doma, saj je vpisan na glasbeni konservatorij, a dijaški dom s starši še izbirajo: "Do zdaj še ni bil noben tak dom, ki bi bil pripravljen kuhati varno hrano zame, ker sem alergičen," pojasnjuje.

A do takrat vsak dan hodi v glasbeno šolo v Ravnah, kjer ga pričakuje dolgoletni profesor Janez Miklavžina: "Res je v teh sedmih letih pokazal izjemno nadarjenost, sem vesel, da sem ob koncu svoje delovne dobe imel takega učenca," pohvali.

Po vseh uspehih je Aneja tretji program ARS Radia Slovenija prijavil na tekmovanje v Prago. Zdaj čakajo rezultate izbora; medtem pa se iskriv devetošolec z veseljem sprehaja po notnih zapisih za trobento in že pogreša občinstvo.

14-letni trobentač med epidemijo zmagal na mednarodnem tekmovanju