Sicer zelo kritično občinstvo, ki so ga nekateri poimenovali kar pošastno, saj je znano po tem, da je do nastopajočih zelo neprizanesljivo in nezadovoljstvo jasno pokaže, je bilo tokrat upravičeno razburjeno. Foto: EPA
Sicer zelo kritično občinstvo, ki so ga nekateri poimenovali kar pošastno, saj je znano po tem, da je do nastopajočih zelo neprizanesljivo in nezadovoljstvo jasno pokaže, je bilo tokrat upravičeno razburjeno. Foto: EPA

Skupina, ki je zaslovela s skladbo Makes me Wonder, je letos prvič nastopila na festivalu Viña del Mar, ki vsako leto poteka v čilskem obmorskem mestu z istim imenom. Peti dan festivala, ko je skupina tudi nastopila, je bil razprodan v zgolj dveh urah, zato je bilo razočaranje po nastopu Maroon 5 še toliko večje. Novica o dogajanju se je izredno hitro razširila po družbenih omrežjih južnoameriških oboževalcev, o nastopu pa so poročali tudi čilski mediji.

"Hladen in nejevoljen," so o pevcu zapisali v čilskem časopisu Santiago’s La Tercera. Levine je svojo napako priznal in razložil ozadje slabo izpeljanega nastopa: "Če sem popolnoma odkrit, med nastopom so me nekatere stvari držale nazaj, pustil sem, da mi pridejo do živega. In to je vplivalo na moje odrsko vedenje, ki je bilo neprofesionalno, in za to se opravičujem."

V sklopu festivala, ki velja za največjega v Južni Ameriki, posamezni dogodek lahko sprejme kar 15.000 obiskovalcev, Čehi podelijo več glasbenih nagrad. Maroon 5 so pred nastopom prosili, da bi radi svoj koncert izpeljali brez prekinitev, nagrado pa namesto v televizijski oddaji v živo prejeli pozneje v zaodrju. Čeprav se je to v preteklosti že zgodilo, podobne zahteve sta namreč imela tudi Morrissey in Calle 13, je bil to nenavaden preobrat.

Problematičen je bil tudi njihov pozen prihod na oder, kar je pomenilo, da ste se morala televizijska voditelja María Luisa Godoy in Martín Cáracamo znajti in "zapolniti minute, ki so bile za gledalce že nevzdržne", so poročali na čilski televiziji (CHV).

Ko so se člani skupine končno pojavili na odru, je bilo Levinu očitno neprijetno, njegov obraz pa ni kazal nobenega zanimanja, piše CHV. Medtem ko je množica zapela ob uspešnici She Will Be Loved, je pevec komentiral: “No, če želite opravljati moje delo, kar izvolite.”

Levine meni, da si oboževalci zaslužijo slišati razlago, zato je na svojem družbenem omrežju Instagram objavil opravičilo. Poudaril je tudi to, da s skupino festivala ne podcenjujejo in obljubljajo, da bodo naslednji nastop na južnoameriški turneji izpeljali brezhibno.