Adele je prodala več kot 25 milijonov izvodov svojega zadnjega albuma Hello. Foto: Reuters
Adele je prodala več kot 25 milijonov izvodov svojega zadnjega albuma Hello. Foto: Reuters

Adele se je uvrstila na 30. mesto, svoje premoženje je v primerjavi s preteklim letom povečala za 35 milijonov funtov. Priljubljena pevka je s tem postala tudi najbogatejša ženska glasbenica v britanski zgodovini.

Ker Sunday Times na svojo lestvico uvršča tudi glasbenike iz sosednje Irske, Adele ni najbogatejša ženska izvajalka na lestvici, čeprav je najbogatejša britanska glasbenica. Z 91 milijoni funtov jo na 28. mestu prekaša Enya, ki je bila za naslovno pesem v filmu Gospodar Prstanov: Bratovščina prstana May It Be nominirana za oskarja.

Hello ji je prinesel kar nekaj milijonov
Adele na lestvici sledijo Cliff Richard, Gary Barlow in Kylie Minogue. Adelin hitri vzpon po lestvici lahko pripišemo predvsem njenemu zadnjemu albumu Hello, ki je porušil vse rekorde. Zanj je bila nagrajena tudi z več briti, med drugim za najboljši album in najboljšo žensko izvajalko.

Ian Coxon, ki ureja seznam najbogatejših, je povedal: "Adele je stara komaj 27, prepričan sem, da se bo njeno premoženje le še povečevalo."

Na prvem mestu lestvice se je znašel Paul McCartney, ki je svoje lansko premoženje povečal predvsem po zaslugi svoje žene Nancy Shevell, ki je v zakon prinesla znatno premoženje.

Najbogatejši glasbeniki v Veliki Britaniji in na Irskem:
1. Sir Paul McCartney (in soproga Nancy Shevell) - 760 milijonov funtov
2. Andrew Lloyd-Webber - 715 milijonov funtov
3. U2 - 500 milijonov funtov
4. Elton John - 280 milijonov funtov
5. Mick Jagger - 235 milijonov funtov
6. Olivia in Dhani Harrison (žena in sin pokojnega Georga Harrisona) - 220 milijonov funtov
6. Keith Richards - 220 milijonov funtov
8. Ringo Starr - 200 milijonov funtov
9. Michael Flatley - 198 milijonov funtov
10. Sting - 185 milijonov funtov