Foto: AP
Foto: AP

Glasbena zvezdnica je povedala, da jo je spet v studio zvabil producent Jörgen Elofsson, ki je z njo sodeloval že pri albumu iz leta 2013.

"Predvajal mi je demoposnetek, in ta je bil zelo dober. Prvotno je pesem pela druga pevka, in rekla sem, da ne vem, ali mi bo uspelo. Ampak mi je – in mislim, da je izpadlo zelo dobro," je v intervjuju za BBC povedala 73-letna glasbenica.

Skladba, ki je bila v četrtek premierno predvajana v jutranji oddaji Zoe Ball na BBC Radio 2, je za zdaj edina pesem s prihajajočega pevkinega albuma A+.

Projekt je zgrajen na temeljih orkestriranih balad z njenega prejšnjega albuma – le da so bile tokrat radikalno prenovljene, da bi ustvarile elegantne, do radia prijazne pophimne, piše BBC. "Po radiu sem slišala eno od starih pesmi in začela sem razmišljati, kaj bi se zgodilo, če bi naredila remiks in drugo različico albuma. Ne zato, ker vam ni všeč izvirnik, ampak zato, ker je minilo deset let in kaj lahko storite z njim."

Zamisel je posredovala Elofssonu, ki je pisal tudi za Britney Spears, Celine Dion in Kelly Clarkson. Da bi preizkusil koncept, je albumsko skladbo Back On Your Radio ponovno ustvaril v drugih ritmih in sintetizatorjih.

"Začela sva poslušati, in preprosto sem začutila, oh, to je neverjetno. Kako lahko Jörgen naredi to z mojim glasom? Isto petje je, zato ne vem, kako mu je to uspelo. Kot da ima pesem nova oblačila."

Letos mineva 55 let od debitantskega singla Agnetha, Jag var så kär (Bila sem tako zaljubljena). S pesmijo je zasedla vrhove švedskih lestvic in začela uspešno kariero.

Prepevala je tudi v skupini Abba, ki je bila ustanovljena na Švedskem leta 1972. Na milijone oboževalcev so si Švedi pridobili z zimzelenimi uspešnicami, kot sta Dancing Queen in Fernando, leta 1974 pa so tudi slavili na Evroviziji s skladbo Waterloo.