Trenutno pripravljata skupen glasbeni projekt. Foto: Osebni arhiv/Vid Jamnik in Ajda Stina Turek
Trenutno pripravljata skupen glasbeni projekt. Foto: Osebni arhiv/Vid Jamnik in Ajda Stina Turek

Oba glasbenika sta diplomanta znamenite bostonske univerze Berklee College of Music.

Sodelujeta s številnimi glasbeniki tako na slovenskih kot tujih odrih.

Ajda Stina Turek je marca 2018 izdala svoj prvenec z naslovom Sonder, za katerega je napisala vso glasbo in besedila, na Popevki 2019 je prejela nagrado za mlado obetavno avtorico in izvajalko za pesem V melodiji večnega dueta. Vid Jamnik je leta 2014 s svojim kvartetom, s katerim igrajo avtorsko glasbo in priredbe džezovskih standardov, izdal album Last minute!, zanimiv pa je tudi njegov projekt v sodelovanju z Jazz Ravne – Viva Jazz Forma, kjer se prepletajo vizualni, kiparski in glasbeni vzgibi.

Ajda Stina Turek in Vid Jamnik

Z avtorskima skladbama sta našla mesto na džezovski kompilaciji Music Slovenia – Jazz 2019, ki je izšla pod okriljem SIGIC-a in Musice Slovenie, z namenom promocije slovenske džezovske ustvarjalnosti v tujini. Nastopila sta tudi na Jazz Festivalu Ljubljana v Cankarjevem domu, lani pa sta sodelovala pri projektu Songs for World Peace ob svetovnem dnevu miru.

Trenutno pripravljata skupen glasbeni projekt z živahnim programom džezovskih standardov in avtorske glasbe.

V studiu 13 sta predstavila naslednje skladbe: Strange Meadow Lark (Dave Brubeck, Iola Brubeck), Kostanjev drevored (Gašper Kržmanc, Matjaž Turek), Four brothers (Jimmy Giuffre), V melodiji večnega dueta (Ajda Stina Turek) in Rajska ptica (Boris Kovačič, Gregor Strniša).