,

Igor Bezget. Foto: Jože Požrl
Igor Bezget. Foto: Jože Požrl

Igor Bezget je verjetno eden najbolj raznovrstnih in zanimivih slovenskih glasbenikov. Igra več strunskih instrumentov, od kitare, arabske lutnje, turškega saza, saroda do afriškega ngonija. Prav tako je pestro njegovo glasbeno ustvarjanje – znajde se v džezu, etnu, roku, fusionu, v improvizacijski in svetovni glasbi.

Svojo glasbeno pot je začel kot samouk na kitari, nato se je vpisal na Brucknerjev konservatorij v Linzu, kjer je obiskoval oddelek za džez, svoje zanimanje pa je pozneje usmeril še na področje indijske glasbe.

Sodeloval je tudi na različnih festivalih doma in v tujini. Je avtor številnih glasbenih projektov, avtor scenske glasbe, dejaven je tudi kot studijski glasbenik in kot glasbeni pedagog.

Z Igorjem so v Prvi vrsti sedeli in igrali flavtistka Janja Turk, pevka Mandeep Kaur in tablist Carlitos Yoder. Raznolik repertoar je obsegal štiri skladbe: improvizacijo oziroma – kot pravi Bezget sam – komprovizacijo, ki jo je poimenoval Razglas, suito za kitaro in flavto Poetovio 7 ter dve indijski skladbi Krishan govinda hare murari in Mohan rasia javo.

Prva vrsta: Igor Bezget