Rose, ki je letos praznoval 60. rojstni dan, je svoje nastope redno končeval tako, da je obiskovalcem v ospredju ponudil priložnost, da ujamejo mikrofon. Med torkovim nastopom skupine v mestu Adelaide pa naj bi mikrofon po poročanju avstralskih medijev priletel neki ženski v obraz.

Na fotografijah, ki so zaokrožile po družbenih omrežjih, ima oboževalka, v katero naj bi priletel mikrofon, modrice pod očmi in ureznine na nosu, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Rose se je na incident odzval na Twitterju in dejal, da po koncu nastopov že več kot 30 let med občinstvo vrže mikrofon, zato je sklepal, da je to znani del samega zaključka nastopa, ki so si ga oboževalci želeli in se ga zavedajo. V interesu javne varnosti se bo metanja mikrofona vseeno od zdaj naprej vzdržal, je dodal Rose.

"Če je to res, si seveda ne želimo, da bi se kdor koli poškodoval (...) na katerem koli od koncertov," je zapisal na Twitterju. Sporočil je še, da so nekateri dogodek in njegova dejanja skušali prikazati v negativni in neodgovorni luči, kar po njegovih besedah ne bi moglo biti dlje od resnice.