Axl je kar 15 let pustil čakati oboževalce na novi album, nato pa jih ni navdušil. Foto: EPA
Axl je kar 15 let pustil čakati oboževalce na novi album, nato pa jih ni navdušil. Foto: EPA
The Beatles
Beatli so edina skupina, ki ima med deseterico kar dva predstavnika. Foto: EPA

Lestvico so sestavili bralci glasbene spletne strani Musicradar.com.

Axl, znan po svojem "vreščanju" v pesmih, kot sta bili Sweet Child O' Mine in Welcome To The Jungle, je bil konec 80. let velika rockzvezda, nato pa je za več let tako rekoč poniknil, saj ga je bilo le občasno videti v javnosti. S svojimi "Gunsi" je na velika glasbena vrata znova potrkal leta 2008, ko so člani predstavili dolgo pričakovani album Chinese Democracy, ki pa je večino poslušalcev in kritikov pustil precej ravnodušne.

V spominu naj vam ostane tak iz 80. let
Kljub temu ga poslušalci očitno še niso pozabili. Stran tako piše: "Ne moremo se spomniti spornejše izbire za največjega 'frontmana' vseh časov. Pozabite brkato, nergajočo podobo iz zadnjih let in se vrnite v konec 80. let. Axl Rose - nevaren, suhljat, jezen, izzivalen, kljubovalen."

Na lestvici kraljujejo moški, saj je prvi ženski glas mogoče najti šele na 24. mestu, ki ga zaseda nekdaj gonilna sila skupine Fleetwood Mac, Stevie Nicks.

Za Axlom se je na drugo mesto uvrstil "prvi glas" skupine Queen, Freddy Mercury, "bron" pa je pripadel najbolj znanemu članu Led Zeppelinov, Robertu Plantu.

Najvidnejša člana glasbenih legend, skupine The Beatles, John Lennon in Paul McCartney, sta se oba prebila med deseterico, zunaj nje, na 14. mestu, pa je končal Mick Jagger, pevec rockerjev Rolling Stones.

Najboljši pevci zasedb v zgodovini:
1. Axl Rose (Guns N'Roses)
2. Freddie Mercury (Queen)
3. Robert Plant (Led Zeppelin)
4. Ronnie James Dio (Black Sabbath, Dio)
5. John Lennon (The Beatles)
6. Bruce Dickinson (Iron Maiden)
7. Thom Yorke (Radiohead)
8. Kurt Cobain (Nirvana)
9. Matt Bellamy (Muse)
10. Paul McCartney (The Beatles)

Sweet Child O' Mine

November Rain

Paradise City

Welcome To The Jungle

Don't Cry