Evrovizijski navdušenci med množičnim spremljanjem evrovizijskega finala v Zagrebu. Foto: EPA
Evrovizijski navdušenci med množičnim spremljanjem evrovizijskega finala v Zagrebu. Foto: EPA

Baby Lasagna, ki je z drugim mestom na Evroviziji – kljub dejstvu, da mu je zmaga za las ušla – poskrbel za najvišjo hrvaško evrovizijsko uvrstitev v zgodovini, je poskrbel za pravo evforijo na Hrvaškem.

Zato ni nepričakovano, da je po vrnitvi iz Malmöja hitro napovedal svoj prvi samostojni koncert – ta bo 12. septembra na stadionu Šalata –, precej bolj presenetljivo pa je, da mu je 4000 vstopnic uspelo razprodati v pičlih štirih minutah in pol. Pri čemer velja omeniti, da je datum koncerta sporočil šele v torek, torej na dan začetka prodaje vstopnic.

Hitrost, s katero je 28-letni glasbenik razprodal koncert, je presenetila tudi njega. "Okej, kaj? Prvi koncert je bil razprodan v štirih minutah!" je zapisal.

Kot je še napisal, dan pozneje načrtuje še dodaten koncert. Vstopnice zanj gredo v prodajo danes ob 16. uri po enotni ceni 25 evrov, poroča Jutarnji list.

Časopis ob tem še piše, da je pred evrovizijskim zvezdnikom naporno poletje – prvi njegov nastop po Evroviziji bo že konec maja, ko bo skupaj z italijansko evrovizijsko predstavnico Angelino Mango nastopil v domačem Umagu, na festivalu Sea Star.

8. junija pa bo Baby Lasagna osrednji zvezdnik evrovizijske glasbene zabave v Zagrebu, na kateri bodo nastopili še lanska norveška predstavnica Alessandra Mele, ki se je v srca evrovizijskih navdušencev zasidrala s skladbo Queen of Kings, dvakratna predstavnica Azerbajdžana Efendi in zmagovalka Evrovizije 2013, Danka Emmelie de Forest, ki je tako kot Baby Lasagna na nacionalni izbor prišla kot rezerva, še piše Jutarnji list.