Beyonce se je lani v velikem slogu vrnila na glasbeno sceno, saj so njen sedmi studijski album Renaissance (slov. renesansa) oboževalci navdušeno sprejeli, prepričal pa je tudi glasbene kritike. Revija Exclaim ga je označila za "zvok superzvezdnice generacije, ki nastopa na svojem vrhuncu", medtem ko ga je Guardian opisal kot "dih jemajoč, maksimalistični tour de force".

42-letna Beyonce je zadnji album Lemonade izdala pred sedmimi leti, zato je zainteresirana javnost še toliko bolj nestrpno pričakoval njen "preporod".

Glasbeni svet je očitno navdušen, saj je superzvezdnica prejela kar devet nominacij za grammyje 2023, med drugim tudi za album leta, singl Break My Soul pa je prejel nominaciji za posnetek in pesem leta. Grammyje bodo podelili ta konec tedna.

Pevka je v sredo ob tem napovedala Renaissance World Tour 2023 in razkrila kraje in datume koncertne turneje, ki se bo začela 10. maja v Stockholmu. Beyonce se bo ustavila na 15 lokacijah v Evropi – med drugim v Parizu, Londonu, Bruslju, Barceloni, Amsterdamu, Frankfurtu, Kölnu in Varšavi – ter na 26 v ZDA. Turnejo bo sklenila 27. septembra v New Orleansu.

Nekdanja pevka dekliške skupine Destiny's Child za uspešnice z albuma Renaissance tokrat prvič ni posnela videospotov. Oboževalci bodo tako pevkino vizualno interpretacijo skladb, kot so Break My Soul, Alien Superstar in Cuff It, prvič videli šele na koncertih.

Predprodaja prek zloglasnega Ticketmasterja

Karte bodo šle v redno prodajo šele v torek. Največji navdušenci v Severni Ameriki bodo lahko karte kupili v ponedeljkovi predprodaji, vendar se morajo registrirati na portalu Ticketmaster, ki bo nato z žrebom določil vrstni red, če bo povpraševanje preseglo število razpoložljivih vstopnic. Ticketmaster je v ZDA pred že dvignil mnogo prahu s spodletelo prodajo vstopnic za turnejo Taylor Swift in bo v ponedeljek še toliko bolj pod drobnogledom oblasti, poroča BBC.

Kritike zaradi koncerta v Dubaju

Beyonce bo s koncertno turnejo tudi prekinila štiriletni koncertni post. Pevka je glasilke sicer ogrela na odprtju prestižnega hotela v Dubaju prejšnji teden. Za koncert, v katerega sicer ni vključila novih skladb, naj bi prejela 24 milijonov dolarjev. Zaradi nastopanja v državi, kjer sta homoseksualnost in sprememba spola prepovedani, se je na pevko vsul plaz kritik, saj je album Rennaisance med drugim tudi poklon kvirovski plesni kulturi.