Beyoncé se je pred kratkim znova zapisala v zgodovino, saj je postala prva temnopolta ženska, ki se je zavihtela na vrh Billboardove kantrilestvice. Obenem je tudi prva ženska, ki je zasedla prvo mesto na kantrilestvici in lestvici, na katero se uvrstijo pesmi R & B-ja in hiphopa, odkar so ju ustanovili leta 1958.

S pesmijo Texas Hold 'Em, eno izmed dveh njenih kantripesmi, s katerima je 42-letna glasbena zvezdnica napovedala nov album za konec marca, pa ni zakraljevala le ameriškim glasbenim lestvicam. S konkurenco je namreč pometla tudi čez lužo – po 14 letih si je spet prislužila prvouvrščeni singel na britanski glasbeni lestvici.

Nazadnje ji je to uspelo leta 2010 s skladbo Telephone, pri kateri je moči združila z Lady Gaga. Če upoštevamo samo njene solopesmi, je obdobje brez prvega mesta še daljše – to ji je nazadnje prinesla pesem If I Were A Boy leta 2008.

Texas Hold 'Em, ki je v ZDA debitirala tudi na drugem mestu lestvice Billboard Hot 100, je sicer njen šesti singel na prvem mestu v Združenem kraljestvu. Obenem je prva kantripesem, ki je na vrhu britanske lestvice po letu 2019, ko je to uspelo Lil Nas X-u s pesmijo Old Town Road.

Pevka v svoje skladbe zvokov kantrija ni vpeljala prvič. Korenine 32-kratne dobitnice nagrade grammy so namreč globoko zasidrane v Houstonu v Teksasu, zato je že leta 2016 izdala pesem Daddy Lessons, ki je svoje mesto našla na šestem studijskem albumu zvezdnice. Beyoncé je slog kantrija raziskovala še v skladbah That's Why You're Beautiful, Satellites in Smash into You.