The Weeknd na odru. Foto: EPA
The Weeknd na odru. Foto: EPA

Super Bowl, ki bo 7. februarja 2021 v Tampi na Floridi, je najbolj gledan televizijski dogodek leta v ZDA, nastop ob polčasu pa velja za eno največjih časti v glasbenem poslu.

30-letni glasbeni ustvarjalec s pravim imenom Abel Makkonen Tesfaye je kanadski pevec, tekstopisec, igralec in producent. Dobil je tri nagrade grammy in devet glasbenih nagrad, ki jih podeljuje znamenita ameriška revija Billboard, specializirana za področje industrije zabave, predvsem glasbene industrije.

"Sem ponižen, počaščen in navdušen, da bom v središču tega razvpitega odra," je povedal glasbenik, ustvarjalec in izvajalec uspešnice Blinding Lights.

Letos je čast osrednjega nastopa pripadla dvema popdivama Shakiri in Jennifer Lopez, ob polčasu so nastopili tudi glasbeniki Justin Timberlake, Beyonce, Lady Gaga, Katy Perry, Madonna, Bruno Mars in Rolling Stones.

Super Bowl je največja športna prireditev v ZDA in hkrati velikanski oglaševalski spektakel, ki ima ogromno televizijsko gledanost, našteli so že več kot 100 milijonov gledalcev.