Shakira in Jeniffer Lopez sta prvi Latinskoameričanki, ki bosta nastopili na Super Bowlu. Foto: EPA
Shakira in Jeniffer Lopez sta prvi Latinskoameričanki, ki bosta nastopili na Super Bowlu. Foto: EPA

Bliža se ameriški praznik, sicer neuraden, a veličasten v vsej svoji razsežnosti. Za prestižni pokal v ameriškem nogometu se bosta pomerili moštvi Kansas Cityja in San Francisca. Gre za dogodek presežkov, ne le športnih, pač pa tudi glasbenih.

Navdušenje nad 15-minutnim spektaklom v polčasu je skoraj tako veliko kot nad samo tekmo. “Počutim se, kot da bi osvojila oskarja. Gre za spektakularen dogodek z rekordnim številom gledalcev,” je dejala Jennifer Lopez, ki bo zraven Shakire nastopila med letošnjim polčasom. Dogodek naj bi pred male zaslone privabil več kot 100 milijonov gledalcev, v živo pa si tekmo ogleda več kot 65.000 nogometnih navdušencev.

Omenjeni glasbenici pišeta zgodovino – prvič bosta nastopili skupaj, hkrati pa sta prvi Latinskoameričanki, ki bosta nastopili na Super Bowlu. "Menim, da je to zelo pomemben trenutek za našo skupnost v tej državi," je Lopezova dejala na novinarski konferenci.

Poklon Kobeju Bryantu

”Življenje je kratko, vsak trenutek moramo doživeti v vsej njegovi polnosti,” je na novinarski konferenci dejala 42-letna Shakira in nadaljevala: “Mislim, da se bomo to nedeljo vsi spominjali Kobeja, zato bo koncert poklon njemu. Prepričana sem, da bo zelo ponosen, ko bo videl sporočilo, ki ga bomo poskušali predstaviti na odru.”

50-letna Lopezova je poudarila, da bo to "srčen" trenutek, ko se bodo spomnili Bryanta, njegove 13-letne hčerke Gianne in ostalih udeležencev tragične helikopterske nesreče.