Blackpink. Foto: AP
Blackpink. Foto: AP

To je druga K-pop zasedba, ki ji je revija Time podelila omenjeni naziv – prva je bila leta 2020 zasedba BTS, ki je to glasbeno podzvrst ponesla daleč prek meja domače Južne Koreje. Med prejemniki omenjenega naziva sta še ameriški pevki Lizzo (2019) in Olivia Rodrigo.

Članice zasedbe Blackpink, Jennie, Jisoo, Lisa in Rosé, so na domačem glasbenem prizorišču debitirale leta 2016, kaj hitro pa so postale prepoznavne tudi drugje po svetu. Svojo prvo samostojno ploščo z naslovom The Album so izdale šele leta 2020, a je ta prej kot v enem mesecu dosegla magični mejnik več kot milijon prodanih izvodov.

Za svoj uspeh se po oceni revije Time lahko zahvalijo tudi temu, da prihajajo z različnih vetrov – Rosé je bila rojena na Novi Zelandiji, odraščala pa je v Avstraliji, Jennie je bila rojena v Južni Koreji, a se je nato z družino preselila na Novo Zelandijo, Lisa je iz Tajske, Jisoo pa (edina) Južna Korejka, ki je v državi dejansko tudi odraščala. Četverica se je prvič srečala, ko je vsako posebej pod okrilje vzela južnokorejska glasbena založba YG Entertainment, poznana po svoji "industriji" sestavljanja glasbenih zasedb.