Conchita se bo na letošnji Evroviziji javljala iz 'zelene sobe'. Foto: Reuters
Conchita se bo na letošnji Evroviziji javljala iz 'zelene sobe'. Foto: Reuters

Žanrsko raznolike skladbe prežemajo klubski ritmi, swing, pop, ne manjkajo niti balade. "Vesela sem, da mi je uspelo ustvariti tako barvit in večplasten album, na katerem so zajete meni najljubše glasbene zvrsti," je dejala bradata pevka.

Po lanski zmagi v Köbenhavnu se je za Conchito začela turbulentna pot, ki jo je prehodila skupaj s številnimi podporniki. Wurstovo namreč zaradi njenih sporočil o strpnosti in boju proti diskriminaciji mnogi razumejo kot ambasadorko za pravice istospolno usmerjenih. Od takrat je med drugim nastopila pred evropskim parlamentom v okviru kampanje proti diskriminaciji in za enake pravice po Evropi, sodelovala na modni reviji Jeana Paula Gaultiera in se sprehodila po rdeči preprogi na podelitvi ameriških zlatih globusov.

Na podelitvi avstrijskih glasbenih nagrad amadeus je prejela tri nagrade: za izvajalko leta, najboljšo pesem - Rise Like a Phoenix in najboljši video - Heroes. Vse prejete nagrade je Conchita posvetila oboževalcem, ki jo podpirajo na glasbeni poti.

Conchita Wurst, za katero se skriva Thomas "Tom" Neuwirth, je lani Avstriji prinesla drugo zmago v zgodovini Evrovizije - prvo je v 60. letih dosegel avstrijski pevec Udo Jürgens. Po zmagi je izjavila, da je ta noč posvečena tistim, ki verjamejo v mir in svobodo.