“Jake Flint je bil ambasador oklahomskega red dirta (gre za podžanr countryja, op. a.). Bil je ploden tekstopisec, glasbenik in zaželen nastopajoči na glasbenih odrih po srednjem zahodu in jugozahodu ZDA. Kako zelo prijazen in človekoljuben je bil, priča tudi, da je bil neutruden podpornik svojih glasbenih kolegov, ki jim je bil vedno pripravljen priskočiti na pomoč,” je še dejal Doyal v izjavi.

“S svojim nalezljivim nasmehom in razorožujočim smislom za humor so ga ljubili številni in menim, da bo prav to, skupaj z njegovo glasbo, njegova dediščina," je ob moževi smrti Brenda Flint zapisala v objavi na Instagramu, v kateri je izrazila hrepenenje po spominih, ki bi jih še morala ustvarjati skupaj.

“Morala bi pregledovati poročne fotografije, namesto tega pa moram izbrati obleko, v kateri bom pokopala svojega moža," je zapisala. “Ljudje ne bi smeli občutiti take bolečine. Moje srce je zlomljeno in res ga pogrešam. Ne morem prenesti tega. Potrebujem ga tu.”

Za pevcem žaluje tudi njegova nekdanja menedžerka in prijateljica Brenda Cline, za katero je bil Flint "kot sin".

“Z zlomljenim srcem in v globoki žalosti moram sporočiti, da je Jake Flint tragično umrl. Ravno bi se morala lotiti skupnega projekta, po poroki, kar je bilo včeraj. Včeraj!" je zapisala na Facebooku.