Ko je bil vinjen, ga niso znali nadzorovati. Foto: EPA
Ko je bil vinjen, ga niso znali nadzorovati. Foto: EPA

Dave Mustaine je moral pred skoraj štirimi desetletji zaradi težav z alkoholom, mamili in nasilnim obnašanjem zapustiti zasedbo Metallica. Takrat so James Hetfield, Lars Ulrich in pokojni Cliff Burton pojasnili, da težava ni bila v popiti količini alkohola, temveč nasilno obnašanje glavnega kitarista v vinjenem stanju.

Velika četverica

Mustaine je leta 1983 ustanovil svojo skupino Megadeth, s katero je ob boku nekdanjim kolegom pri Metallici tvoril polovico legendarne velike četverice thrash metala (Metallica, Megadeth, Anthrax in Slayer). Skupini sta bili v tistem obdobju tako rekoč enakovredni. Na eni strani albuma Peace Sells... but Who's Buying? in Rust in Peace, na drugi Master of Puppets in ...And Justice for All. Danes pa lahko trdimo, da je glasba Metallice bolj komercialno uspešna.

Upanje ga žene naprej

V enem izmed intervjujev je Mustaine svojo dolgoživost na težkometalski sceni pojasnil s tem, da ga najbolj žene želja po ponovnem sodelovanju z nekdanjimi kolegi. "Na skrivaj upam, da bo prišel dan, ko bova z Jamesom lahko znova pisala glasbo. Glasbeni svet si tega želi, menim, da obstaja dobra možnost, da se bo to v prihodnosti tudi uresničilo. Upanje na ponovno sodelovanje in moja trma sta razlog za mojo dolgoživost. Sodelovanje bi koristilo obema skupinama," je povedal Mustaine.