Animirani film iz leta 2007 je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih Pixarjevih filmov. Foto: IMDb
Animirani film iz leta 2007 je še vedno eden izmed najbolj priljubljenih Pixarjevih filmov. Foto: IMDb
V glavni vlogi bo nastopil Tituss Burgess. Foto: EPA
V glavni vlogi bo nastopil Tituss Burgess. Foto: EPA

Ideja, da bi o šarmantni francoski podgani, ki sanja o kulinaričnem uspehu v vrhunski restavraciji, ustvarili muzikal, se je porodila že kmalu po izidu istoimenskega družinskega animiranega filma leta 2007. Med pandemijo se je nekaj ustvarjalcev na družbenem omrežju TikTok odločilo, da jo bodo uresničili.

Med seboj so začeli deliti ideje za glasbene točke v muzikalu, ki so jih nato glasbeno nadarjeni med njimi spesnili in uglasbili. Projekt je zdaj dobil končno podobo, predvsem pa zvezdniško podporo z Broadwaya.

Tako bodo muzikal premierno predvajali v petek ponoči po našem času. Ogledati si ga bo mogoče 72 ur, vstopnice za ogled pa bodo oboževalce stale 5 dolarjev. Vsi prihodki od prodaje vstopnic bodo namenjeni pomoči delavcem v glasbeni industriji, ki so se med pandemijo znašli v težavah.

V glavni vlogi bo nastopil priznani Tituss Burgess, drugi nastopajoči pa bodo med drugim tudi Wayne Brady, André De Shields, Adam Lambert in Ashley Park, ki si med seboj lastijo kar nekaj nagrad Tony, najprestižnejših nagrad v svetu muzikalov.

Glasba in besedilo muzikala sta plod sodelovanja prej omenjenih ustvarjalcev. Med uradno imenovanimi sta Emily Jackobsen in Daniel Mertzlufft, ki sta napisala ter uglasbila prvotno pesem Remy the Ratatouille, s katero se je začel viralni trend, in Blake Rouse, ki je avtor dveh najbolj priljubljenih pesmi za muzikal, The Rat’s Way of Life in Ratatouille Tango.