Prebudila bo rokerico v sebi. Foto: AP
Prebudila bo rokerico v sebi. Foto: AP

Ker je kantri ikona Dolly Parton pred kratkim uradno postala članica Dvorane slavnih rokenrola, se je odločila, da mora to čast tudi upravičiti. "Če želim biti v Dvorani slavnih rokenrola, bom morala storiti nekaj, da si to sploh zaslužim," je povedala v oddaji The View. Tako se je pevka, ki danes tudi praznuje 77 let in je v znak praznovanja izdala novo skladbo Don’t Make Me Have to Come Down There, odločila, da bo izdala svoj prvi rock album.

Najverjetneje se ji bo pridružila tudi P!nk. Foto: AP
Najverjetneje se ji bo pridružila tudi P!nk. Foto: AP

Po njenih napovedih naj bi se na plošči, ki je že v nastajanju, zvrstile številne rokerske zvezde, tudi nekatere, ki jih je spoznala na večer slovesnosti. Rock Star bo mešanica izvirnikov, vključno s pesmijo Rockin', in priredb pesmi Purple Rain pevca Princea, Open Arms skupine Journey in Free Bird zasedbe Lynyrd Skynyrd.

Del skladb naj bi postali tudi priredbi pesmi Stairway to Heaven, ki jo prvotno poje zasedba Led Zeppelin, in (I Can't Get No) Satisfaction skupine The Rolling Stones. Na vprašanje, ali se ji bo pri slednji pesmi pridružil tudi frontman te britanske skupine Mick Jagger, je odgovorila: "Po najboljših močeh se trudim, da bi se mi pridružil, a vseeno sem že posnela njegovo pesem," je dejala in dodala, da jo bosta ob njej morda zapeli P!nk in Brandi Carlile.

Zagotovila je, da bodo del albuma med drugim tudi Paul McCartney, Stevie Nicks, John Fogerty in pevec skupine Aerosmith Steven Tyler. Parton je sicer navdušeno pripomnila, da išče pravo pesem, ki bi jo lahko zapela s Cher.