Foto: AP
Foto: AP

Parton je pred kratkim predstavila najnovejši singel prihajajočega albuma Rockstar, priredbo uspešnice skupine The Beatles iz leta 1970 Let It Be. V priredbi skladbe sta sodelovala tako Paul McCartney kot tudi Ringo Starr. "Ponosna sem, da sem tako pesem, kot je Let It Be, lahko odpela s Paulom McCartneyjem," je Parton povedala v oddaji Talk Shop Live in dodala, da je McCartneyja mogoče slišati na klavirju in vokalu, Starr pa je seveda poskrbel za bobnarski del skladbe.

Pri tej izvedbi poleg treh legend sodelujeta tudi slavni rokovski pevec in kitarist Peter Frampton ter Mick Fleetwood iz skupine Fleetwood Mac. "To je že zgodovina samo po sebi," je dejala. Parton je tudi spregovorila o tem, kako je nastalo to "mini" snidenje preostanka zasedbe The Beatles. Povedala je, da se je vse začelo tako, da je McCartneyja preprosto vprašala, ali bi sodeloval pri priredbi, ki jo je "ne nazadnje soustvaril".

Nadaljevala je, da je pri prvotni različici sodeloval drug bobnar, ki je že posnel svoj del, vendar so po McCartneyjevem snemanju vokalov pomislili: "Zakaj ne bi bobnarja zamenjali z Ringom?" "To smo tudi naredili, ker sem si mislila, uau, to bi bili vsi beatli." Starr in McCartney sta namreč edina preživela člana zasedbe The Beatles; John Lennon je umrl leta 1980, George Harrison pa leta 2001.

Pesem Let It Be je prvotno odpel McCartney, napisala pa sta jo skupaj z Lennonom. Je naslovna skladba zadnjega albuma zasedbe The Beatles, izdanega leta 1970. Ta album, zadnje skupno delo četveric "fab four", zgodovinsko označuje konec izjemno vplivnega obdobja v glasbi.

Rockstar je prvi poskus izdaje rokovskega albuma ikone kantrija, ki ga je navdihnil njen lanski sprejem v Dvorano slavnih rokenrola. Parton je priznanje sprva poskušala zavrniti, saj je v izjavi na svojem Instagramovem profilu takrat dejala, da se ne počuti tako, da bi si zaslužila to čast. Na težko pričakovanem albumu Parton sodeluje s številnimi glasbenimi legendami, vključno z McCartneyjem, Starrom, Eltonom Johnom, Debbie Harry in Stevie Nicks. Album vključuje tudi sodobne izvajalce, kot so Miley Cyrus, Lizzo in Pink.