Dolores danes ... Foto: EPA
Dolores danes ... Foto: EPA
The Cranberries
... in nekoč.

, se odpravlja na samostojno koncertno turnejo.

36-letna glasbenica je namreč pred kratkim objavila svoj solo prvenec Are You Listening, zdaj pa želi skladbe predstaviti tudi koncertnemu občinstvu. Na albumu raziskuje svojo notranjost, iskrenost, humanost, sočutje in moč nesmrtne ljubezni. Dokazala je, da je v avtorskem smislu povsem dozorela glasbena ustvarjalka. Dejala je: "Počutim se prebujeno, močno in samozavestno."

Dolores Eileen O'Riordan pravi, da niti ena izmed skladb na njenem prvencu ni nastala šablonsko. Največ pozornosti je namenjene naslovom Apple Of My Eye, Black Widow, In The Garden, Loser in seveda prvi uspšešnici singlu Ordinary Day.

Uporniška leta so mimo
Irska pevka pravi: "Pesem Ordinary Day sem napisala v času, ko nisem nastopala. To obdobje je trajalo kar štiri leta. Popolnoma sem se spustila na tla in si poskušala ustvariti realno sliko o sebi in svetu okrog mene. V tem času sem postala mati dveh majhnih deklic. Ugotovila sem, da je otroška naivnost in nedolžnost kratkega veka. Na žalost pa z odraščanjem na malčke vse bolj vpliva okolje in težko jih je zaščititi pred neželenimi vplivi. V pesmi sem želela poudariti, da se je treba včasih sprostiti, uživati v danem trenutku in skrbi pustiti ob strani."

Pevka je s skupino The Cranberries posnela pet studijskih albumov, zadnji z naslovom Wake Up And Smell The Coffee je izšel leta 2001. Zasedba od leta 2003 ni dejavna, v zadnjem času pa krožijo novice, da bodo znova pričeli delovati.