Sugababes so v zadnjih letih sestavljale Heidi Range, Amelle Berrabah in Jade Ewen. Foto: EPA
Sugababes so v zadnjih letih sestavljale Heidi Range, Amelle Berrabah in Jade Ewen. Foto: EPA
Sugababes
Skupino so prvotno sestavljale Siobhán Donaghy, Mutya Buena in Keisha Buchanan. Toda Donaghyjevo je kmalu v skupini nadomestila Heidi Range (na fotografiji desno). Foto: EPA
MKS
Prvotne članice Sugababes nadaljujejo svojo pevsko pot pod imenom MKS. Foto: Twitter MKS

Ewenova je že prejšnji mesec dejala, da je s skupino že skoraj konec, a njena kolegica Amelie Berrabah (pevka, ki je skupaj z Ewenovo in Heidi Range tvorila zadnjo različico Sugababes) je še naprej trdila, da se bo skupina, ki je v letih svojega delovanja poskrbela za single, kot so Overload, About You Now, Push The Button, Round Round, Freak Like Me, Hole in The Head itd., združila znova konec prihodnjega leta.

"Mislim, da so bile menjave v zasedbi očitni dejavnik, mimo katerega nismo mogle ubežati," je pojasnila Ewenova za spletni portal Digital Spy. "Lagala bi, če bi rekla, da sama nisem mislila na to, ko se je ponudila priložnost, da se pridružim zasedbi. Spraševala sem se, ali bo zasedba sploh funkcionirala in ali nas bodo ljudje sploh sprejeli," je nadaljevala pevka.

Ob tem je poudarila, da je vedela, kako so Sugababes tržna znamka in da industrija ni vedno naravnana v proizvodnjo glasbe. Ewenova se je skupini pridružila leta 2009. Ob tem je namignila, kako je celo oklevala glede svoje solokariere, ampak je pretehtalo dejstvo, da je "samo želela preživeti".

Resnica v knjigi?
"Nekega dne upam, da bom lahko izdala svojo knjigo in pojasnila svoj vložek v Sugababes v enem izmed poglavij," je dejala Ewenova. "Morala sem sprejeti odločitev - zelo težko odločitev, ker me je zanimala glasba in kreativnost, nato pa sem spoznala, da so vsi okoli mene zainteresirani samo za posel," je priznala pevka.

Ewenova je ob tem še dejala, da je s prihodom v Sugababes samo želela preživeti, potem ko jo je pot vodila od Evrovizije do pogodbe za solokariere, da treh pogodb, ki jih je morala opustiti, saj se je ponudila priložnost, da se pridruži Sugababes. "Sprejela sem, ker sem se ravnala po občutku," je zatrdila Ewenova.

Ob vprašanju, ali se je sama čutila, da je primerna za Sugababes, je priznala. "Do določene mere sem se počutila izgubljeno, toda takrat je bila to izjemna priložnost," je dejala pevka in dodala: "Življenje popzvezdnice je podobno pomerjanju oblek. Toda zdaj je čas, da grem naprej ... Dajte no, bila sem že na Evroviziji, bila sem del Sugababes. Če je še vedno težko, naj obupam?"

Prvotne članice nadaljujejo svojo pot
Britansko popskupino so leta 1998 "oživele" Siobhán Donaghy, Mutya Buena in Keisha Buchanan. Iz skupine so druga za drugo izstopale med letoma 2001 in 2009. Leta 2011 so se dekleta znova združila, a pod imenom Mutya Keisha Siobhan (MKS). Avgusta so predstavile videospot za svoj singel Flatline - prvo skladbo, ki so jo dekleta posnela po letu 2001 in že napovedala skupno turnejo.