Turnejo bodo začeli s tridnevnim dogodkom Touch the Sunrise na Ibizi. Vključeval bo prizorišče za didžeje in prostor za zunanje predvajanje filmov, skupini pa se bosta pridružila tudi DJ Pete Tong in producent Erol Alkan.

Skupina bo na Ibizi nastopila prvič po letu 1987. Pevec skupine Simon Le Bon je zagotovil, da bo koncert na Ibizi nepozabno doživetje, in izrazil upanje, da bodo obiskovalci doživeli Ibizo ne le kot otok za zabave, temveč tudi kot otok, poln naravne lepote, odlične hrane in prijaznih domačinov. Celotna zasedba Duran Duran Ibizo razume kot dom, kjer so skupaj z družino in prijatelji preživeli veliko poletij.

Popzasedba, ki je letos izdala svoj 15. album Future Past, je bila ustanovljena leta 1978 v Birminghamu, dve leti pozneje pa se ji je pridružil še sedanji pevec Le Bon. Svojo prepoznavnost so si zgradili s poppesmimi, elegantnim videzom ter glamuroznimi in dekadentnimi videospoti.

Duran Duran poleg Spandau Ballet, Human League in še nekaterih skupin veljajo za predstavnike nove romantike, glasbene niše, ki jo je odprl novi val v 70. letih. V svoji 40-letni karieri so prodali več kot 80 milijonov plošč, se podpisali pod 18 velikih uspešnic v ZDA in 30 najbolj poslušanih skladb v domači Veliki Britaniji.