Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pred kratkim je reper napovedal, da se bo njegova turneja Utopia – Circus Maximus oktobra začela v Severni Karolini, vrhunec pa dosegla decembra v kanadskem Torontu, skupno bo nastopil v 28 ameriških mestih.

Sorodna novica Zaradi tragedije na festivalu Astroworld vložena 750-milijonska tožba

Turneja sledi Scottovemu nastopu v rimskem Circus Maximus v Rimu na začetku tega meseca, takrat je v dveh dneh razprodal 60.000 vstopnic.

Usodni Astroworld

Na začetku novembra se je v Teksasu med festivalom Astroworld, na katerem je bil Travis Scott kreativni vodja in nastopajoči, dogajalo prerivanje, panika in brezglavi dir. Radijskemu voditelju Charlamagnu tha Godu je Scott takrat povedal, da za hude težave, zaradi katerih bi moral ustaviti koncert, ni vedel – o njih je bil obveščen šele pred tiskovno konferenco, ki so jo izpeljali takoj po njegovem nastopu. Za smrtne poškodbe in druge ranjene osebe naj tako ne bi vedel, dokler ni stopil z odra, organizatorji so mu prek slušalke zgolj sporočili, da bodo koncert po nastopih vseh njegovih gostov prekinili, vendar mu razloga za to niso podali. Več kot 125 ljudi, ki so bili poškodovani v stampedu na festivalu Astroworld, in svojci pokojnih so proti organizatorjem dogodka in raperju vložili skupinsko tožbo, v kateri so zahtevali skupno 750 milijonov dolarjev odškodnine.

Del zneska vsake prodane vstopnice v dobrodelne namene

Scott je prejšnji mesec izdal svoj četrti studijski album Utopia. Rap album je od takrat štiri tedne vztrajal na prvem mestu Billboardove lestvice najboljših dvestotih albumov.
Glasbenik obljublja, da bo turneja "prenesla oboževalce v neprimerljivo avdiovizualno izkušnjo," in da bo del vsake prodane vstopnice šel Scottovi fundaciji Cactus Jack. Organizacija je namenjena pomoči houstonski mladini preko štipendij, programov za pomoč pri plačilu izobraževanj in ustvarjalnih prizadevanjih.