Glasbenik naj bi se h koncertiranju vrnil 28. septembra. Foto: EPA
Glasbenik naj bi se h koncertiranju vrnil 28. septembra. Foto: EPA

74-letnik, ki je zaradi pandemije covida-19 in zaustavitve javnega življenja veliko časa preživel v Veliki Britaniji in Los Angelesu, je v izjavi napovedal izid novega albuma. "Uživati v času karantene je privilegij," je poudaril glasbenik, ki je napovedal, da bo nov glasbeni material pod imenom The Lockdown Sessions izšel okoli 22. oktobra, in pripomnil, da si niti v sanjah ni predstavljal, da bo v tem letu izdal album.

Paket 16 skladb, ki so nastale v času karantene, bo vključeval tudi imena, kot so Stevie Wonder, Lil Nas X, Nicki Minaj, Miley Cyrus, Rina Sawayama ter skupini Gorillaz in Pearl Jam. Britanski zvezdnik je poudaril, da je velik del snemanja potekal pod strogimi protikoronskimi ukrepi – glasbeniki so bili med drugim med seboj ločeni s steklenimi stenami, snemanje je potekalo tudi prek Zooma. Na novem izdelku naj bi se tako podal v neznane glasbene vode – v isti pesmi naj bi se znašel tako v hip-hopu, kantriju kot tudi elektronski glasbi, poroča Guardian.

Poslovilna turneja se bo nadaljevala do maja leta 2023

Projekt, plod časa, preživetega v karanteni, sta sicer spodbudila Rocket Hour, njegova pogovorna oddaja na Apple Musicu, v okviru katere je spoznal veliko izvajalcev, in premor poslovilne turneje Farewell Yellow Brick Road, na katero se je glasbenik podal septembra 2018, lanskega marca pa jo je moral prekiniti.

Glasbenik naj bi se h koncertiranju vrnil 28. septembra, ko bo nastopil v Københavnu, za leto 2022 pa je pred meseci že napovedal 31 novih datumov. Prestavljeni koncerti naj bi tako trajali do 23. maja leta 2023. Sprva se bo glasbenik, čigar turneja naj bi se spreminjala v enega izmed daljših glasbenih slovesov v zgodovini, posvetil koncertom po Evropi in Veliki Britaniji, kasneje pa ga bo pot zanesla tudi čez lužo, v Severno Ameriko.