Elvis Jackson se s turnejo po Otoku selijo spet v klube. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elvis Jackson se s turnejo po Otoku selijo spet v klube. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elvis Jackson
Nastopi Elvisa Jacksona so vedno polni karizme in energije, za kar poskrbijo člani skupine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Elvis Jackson v Križankah 2011
Kot je dejal Soršak (na fotografiji levo) v pogovoru, gredo člani skupine na Otok le 'potipat tla' in zato nimajo večjih pričakovanj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

6. oktober bo za skupino Elvis Jackson tako predstavljal nov mejnik v njihovi karieri. Pevec David Kovšca - Buda, basist Erik Makuc - Slavc, kitarist Boštjan Beltram - Berto in Soršak za bobni bodo oktober izkoristili za veliko promocijsko turnejo po Veliki Britaniji, kjer bodo predstavili novi album Against The Gravity, hkrati pa v tem času že poteka intenzivna promocija videospota in singla Street 45.

"Gre za promocijsko turnejo po klubih, ki sprejmejo nekje od 150 do 300 ljudi. Jesen je čas klubov in dvoran," je dejal za MMC Soršak.

Turneja bo potekala:
- 6. 10. Dover (Priory Hotel)
- 7. 10. Southampton (The Cellar bar)
- 8. 10. London (New Cross Inn)
- 9. 10. Guildforfd (The Star Inn)
- 12. 10. Norwich (Karma Kafe)
- 13. 10. Basingstoke (Censos)
- 14. 10. Hastings (The Tubman)

Več pa si lahko preberete v kratkem pogovoru z bobnarjem spodaj.

Glede na nekaj zelo spodbudnih recenzij na Otoku, kaj ste pripravili za tamkajšnje občinstvo, da boste potrdili pisanja o vas?
Načeloma in dejansko prav zares nič novega z naše strani oz. z drugimi besedami najboljše iz našega repertoarja. Prepričani pa smo, da bo to nekaj novega na Otoku, saj smo med recenzijami prebrali tudi to, da smo nekaj drugačnega in novega. Kar je bilo zelo lepo prebrati. Tam bomo prvič, torej bo tudi zanje to novost. Naredili ne bomo nič drugače, kot to počnemo na domačih odrih oz. na celini. Elvis Jackson gre tudi tokrat na polno.

Kje boste pravzaprav nastopali? Za kakšne prostore gre?
Gre za promocijsko turnejo po klubih, ki sprejmejo nekje od 150 do 300 ljudi. Jesen je čas klubov in dvoran. Ker je to za nas nov teritorij, ga bomo zajemali z majhno žlico in bolj ko ne potipali angleška tla. Če vzamemo London kot center, v radiju stotih kilometrov. Skupaj sedem koncertov. Na turneji bomo od 6. oktobra dalje, kraji poleg Londona pa so Dover, Southampton, Guildford, Norwich, Basingstoke in Hastings. Verjetno je najzanimivejši London, kjer nastopamo 8. oktobra v New Cross Inn (323 New Cross Road, London).

Slovencem se v tujini mnogokrat zalomi zaradi jezika, naglaševanja itd. Vas kaj skrbi glede tega? Ali ste se vi soočili s tem problemom?
Ekipa Elvisa Jacksona - od predstavnice za stike z javnostjo do menedžmenta - nam zmeraj toplo svetuje, ko zapustimo slovensko govoreče področje, da se jezikovno malce pripravimo na državo, ki jo obiščemo. Pri nas je tako, da znamo pogovorno dovolj dobro nemško, angleško in italijansko in jezike naših južnih sosedov. Kar v praksi zadostuje, da lahko komunicaramo. Večjih težav nimamo. Če pa že, pa si med seboj pomagamo.

Kaj pravzaprav sami pričakujete od te promocijske turneje?
Brezglavo tja ne gremo, saj je namen turneje navdušiti občinstvo in simpatizirati z ljudmi iz agencij, ki bi bili pripravljeni v prihodnje z nami še sodelovati. Glave pa si ne razbijamo in si v bistvu ne ustvarjamo nekih večjih pričakovanj. To bi bil že lahko stres. V našo glasbo verjamemo mi in naša slovenska publika, to nam bo v veliko pomoč na angleški turneji.

Poleg tega nam teren pripravlja naša PR-agencija iz Anglije, imamo že nekaj zanimivih napovedi, objav, med drugim tudi v eni izmed najbolj priznanih alternativno rokerskih revij Big Cheese Magazine (link:http://www.bigcheesemagazine.com/videos/article/elvis-jackson-street-45).

Več pa lahko spremljajte na naši uradni spletni strani, pridružite se nam lahko tudi na manj uradnemu delu na naši strani Facebooka.