Gostitelji večera bodo Eva Boto, Melani Mekicar in Arne. Foto: Adrijan Pregelj
Gostitelji večera bodo Eva Boto, Melani Mekicar in Arne. Foto: Adrijan Pregelj

Občinstvo je v štirih decembrskih tednih izbralo 14 finalistov. Samo štirje izmed njih pa bodo dobili priložnost sodelovati na Emi 2022 – slovenskem izboru za Evrovizijo.

EMA freš se za finalni izbor s spleta seli na Televizijo Slovenija. Zaradi širjenja epidemije covida-19 bo na sporedu samo en finalni večer namesto dveh – potekal bo 28. januarja ob 20. uri s prenosom na TV SLO 1.

Štirinajsterica glasbenih novincev se bo v finalu predstavila v naslednjem vrstnem redu: Mia Vučković, De Liri, Jon Vitezič, INA, Marijan & Špela, Stela Sofia, Leya Leanne, Nika S., Katja Kos, Jaka Hliš, Anja Vodošek, Emma, LPS in LUMA.

Štirje zmagovalci gredo na Emo. Dva bo prek telefonskega glasovanja izbralo občinstvo, dva pa strokovna žirija.

Voditelji napovedujejo pester glasbeni večer. "Vesela sem in hkrati pozitivno presenečena, da imamo toliko talentiranih mladih glasbenikov, ki se želijo predstaviti. Tako da se na splošno ni bati za dober glasbeni podmladek," se finala veseli glasbenica Eva Boto. "Seveda pričakujem, da me bodo po tej oddaji ljudje na cesti ustavljali in prosili za avtogram ali vsaj fotografijo. Slava, prihajam!" pa je navdušen Arne.

Kolaž vseh 14 finalistov. Foto: Adrijan Pregelj
Kolaž vseh 14 finalistov. Foto: Adrijan Pregelj