Zmagovalci: LUMA (zgoraj levo), Stela Sofia (zgoraj desno), LPS (spodaj levo) in Leya Leanne (spodaj desno). Foto: Jan Pintar
Zmagovalci: LUMA (zgoraj levo), Stela Sofia (zgoraj desno), LPS (spodaj levo) in Leya Leanne (spodaj desno). Foto: Jan Pintar

Štirje zmagovalci se bodo pridružili 16 glasbenikom na EMI 2022, po dva v vsakem predizboru - ta bosta potekala 5. in 12. februarja. Finalni izbor, na katerem bodo izbrali slovenskega potnika na Evrovizijo, bo 19. februarja.

EMA freš, finalni izbor

Dva zmagovalca EME freš je z glasovanjem izbralo občinstvo, druga dva pa je izbrala strokovna žirija v sestavi Maja Keuc – Amaya, Maša Kljun in Matjaž Vlašič.

Gostitelji finalnega večera so bili Eva Boto, Melani Mekicar in Arne.

Štirinajsterica se je na finalu EME freš predstavila v naslednjem vrstnem redu: Mia Vučković Telenovela, De Liri Obstajam, Jon Vitezič Jesus Style, INAMoj dopamin, Marijan & Špela I Am So in Love, Stela Sofia Tu in zdaj, Leya Leanne Naked, Nika S. Počakaj me, Katja Kos Deadly Flower, Jaka Hliš Svoje sreče krojač, Anja Vodošek Maniac, Emma - Moja sreča, LPSDisko in LUMA All In.

LUMA – All In
Stela Sofia – Tu in zdaj
LPS – Disko
Leya Leanne – Naked

En finalni večer namesto dveh
Zaradi programsko-produkcijskih omejitev, s katerimi se na Televiziji Slovenija spoprijemajo zaradi vnovičnega povečanega širjenja covida-19, je Razvedrilni program v sodelovanju z vodstvom RTV Slovenija sprejel odločitev, da finalno TV-oddajo EMA freš izpelje v enem večeru.

Število zmagovalcev izbora EMA freš ostaja nespremenjeno. Štirje tekmovalci, dva po mnenju občinstva (izbrana v telefonskem glasovanju) in dva po izboru strokovne žirije, so se pridružili 16 uveljavljenim izvajalcem v dveh predizborih EME 2022.

Sorodna novica Eva Boto: Po Evroviziji sem padla na dno. Šla sem na začetek in se začela učiti.

Sledijo trije večeri EME 2022
Po finalnem TV-izboru EMA freš sledijo trije sobotni večeri, namenjeni izboru slovenskega predstavnika na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022. V dveh predizborih EME 2022, ki bosta 5. in 12. februarja, bomo slišali 20 tekmovalnih skladb, 16 uveljavljenih glasbenikov in štiri zmagovalcev EME freš.

Vse novosti, povezane z izborom EMA 2022, lahko spremljate tudi na uradni spletni strani in na družbenih omrežjih Instagram, Facebook, YouTube in TikTok.

Iz vsakega predizbora se v finalni izbor uvrsti šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, se bo tako predstavilo 12 skladb. Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50–50.

Gostitelja vseh treh večerov bosta voditeljica Melani Mekicar in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin. Prenosi vseh treh večerov bodo ob 20.20 na TV SLO 1.

Mia Vučković – Telenovela
De Liri – Obstajam
Jon Vitezič – Jesus Style
INA – Moj dopamin
Marijan & Špela – I Am So in Love
Nika S. – Počakaj me
Katja Kos - Deadly Flower
Jaka Hliš – Svoje sreče krojač
Anja Vodošek – Maniac
Emma - Moja sreča