Foto: Eurovision.tv
Foto: Eurovision.tv

19-letni pevec, ki je zmagal na francoski različici Eme, oddaji Destination Eurovision, se je že uvrstil v finale, saj Francija spada med "velikih pet", ki imajo zagotovljeno pravico do nastopa na zaključnem večeru izbora Pesmi Evrovizije. V Tel Avivu bo na odru izvedel svojo pesem Roi, v prevodu Kralj, v kateri poje o pomembnosti samosprejemanja.

O njem je znano že nekaj zanimivosti, in sicer, da je maroškega rodu in da ima rojstni dan 9. septembra 1999. V Franciji je bil že pred zmago na francoski Emi dobro znan, saj je pri 15 nastopil v otroški različici šova The Voice, in to z evrovizijsko zmagovalno pesmijo Rise Like A Phoenix avstrijske dive Conchite Wurst.

Zvezda družbenih omrežij ...

Poje že od petega leta, obvlada tudi plesne korake, igra klavir in kitaro. Kljub rosnim letom velja za nekakšno ikono skupnosti LGBTQ+, tako zaradi svojega spolno nevtralnega modnega sloga kot izjav, s katerimi se zavzema za enakopravnost, s svojimi objavami na Instagramu všečke nabira kot za stavo, zelo dejaven je tudi na YouTubu.

Svojo istospolno usmerjenost je oboževalcem razkril pri 17, kako drugače kot s pesmijo, ki jo je objavil na Twitterju. Nosi naslov Hold Your Hand, govori pa o tem, da čaka na trenutek, ko ga bodo soljudje nehali obsojati in mu ponudili roko.

Lani je v intervjuju za Billboard spregovoril o trnovi poti do zvezd, saj je veljal za "preveč drugačnega", da bi mu bila odprta vrata v francosko zabavno industrijo: "Iz mene so želeli narediti nekakšno najstniško popzvezdo, recimo po formatu Justina Bieberja. Saj nimam nič proti temu, tudi to je lahko kul, a zmeraj sem se zavzemal zase. Tako sem se nekako znašel na črnem seznamu."

... in žrtev spletnih nasilnežev

Veliko opravka ima tudi s sovražnim govorom na spletu, navajen je, da ga zmerjajo tako zaradi njegovih arabskih korenin kot zaradi spolne usmerjenosti, napadov je z naraščanjem občinstva vse več. A, kot pravi, je to, da je bil izbran za francoskega predstavnika na Evroviziji, "najboljši odgovor tistim, ki me sovražijo".