Pesem, s katero prihajajo na Emo, so naslovili ATMA, kar pomeni duša (sama beseda izvira iz sanskrta). "Naša glasba je bolj popularna v severnih državah: Nemčija, Skandinavija ... Tu v Sloveniji mogoče ni toliko posluha za moderno metalsko glasbo," je v oddaji #EMA poudaril bobnar Jure Grudnik.

V letih delovanja so napredovali v zvoku in glasbeni usmeritvi, lahko se pohvalijo tudi z izredno dovršenim odrskim nastopom. Močne kitare, udarna ritem sekcija in energičnost vokalista jim širi poslušalstvo z vsakim koncertom in jih uvršča med moderne new age metalske skupine.

INMATE - ATMA

GLASBA: Andrej Bezjak, Marko Duplišak, Jure Grudnik, Miha Oblišar
BESEDILO: Andrej Bezjak, Marko Duplišak
ARANŽMA: Andrej Bezjak, Marko Duplišak, Jure Grudnik, Miha Oblišar, Uroš Boršič

Njihovo ustvarjanje in dojemanje glasbe temelji na trdem delu in iskanju novih, še neznanih vplivov. Skupina, ki prisega na nastope v živo, je v letih svojega ustvarjanja obdelala že marsikateri oder. Do sedaj so gostovali v Nemčiji, Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

INMATE se bodo na Emi predstavili prvič. Foto: David Lotrič Banović
INMATE se bodo na Emi predstavili prvič. Foto: David Lotrič Banović

Skupina je znana po svoji odločni drži in nepopustljivem vztrajanju na odru in zunaj njega. V letu 2012 so izdali dolgo pričakovani prvenec Free at last, Tree of Life pa je naslov drugega albuma INMATE, ki je izšel avgusta 2015. Konec lanskega leta pa so začeli predstavljati svoj tretji studijski album Anarthas.

Spodaj si lahko pogledate gostovanje skupine INMATE v spletni oddaji #EMA, v kateri boste lahko spoznali vseh 10 izvajalcev.

#EMA: INMATE