16. maja je bil izvid testa na novi koronavirus za enega izmed članov islandske delegacije pozitiven. Islandski predstavniki Daði og Gagnamagnið se tako niso mogli sprehoditi po turkizni preprogi, celotna ekipa pa je morala za več dni v karanteno.

Danes so znova opravili PCR-test. Čeprav so bili po ponovnem testiranju izvidi testov na preostale islandske delegacije znova negativni, je bil izvid testa enega izmed članov islandske glasbene skupine pozitiven.

Po posvetovanju z Evropsko radiodifuzno zvezo in gostiteljem tekmovanja so sprejeli težko odločitev, da se odpovejo nastopu v živo na letošnjem tekmovanju. Razlog za to naj bi tičal v želji, da nastopijo skupaj, z vsemi člani, so organizatorji pojasnili v izjavi.

Vseeno se veselijo odzivov oboževalcev

"Presenečeni smo, saj smo bili celotno potovanje izredno previdni," je na svojih družbenih omrežjih priznal vokalist Daði Freyr in dodal, da so s svojim nastopom člani vseeno zelo zadovoljni, komaj pa čakajo, da ga vidijo tudi gledalci. Govora o odstopu tako ni – pesem islandske skupine vseeno ostaja v tekmovanju.

Čeprav na današnji vaji ali v jutrišnjem drugem polfinalu ne bodo nastopili, saj delegacija ostaja v karanteni, bodo namesto živega nastopa uporabili posnetek z druge vaje, ki je bila na odru posneta 13. maja.