Ana Soklič išče svojo novo pesem.

Z mislimi smo že tam, na odru Evrovizije 2021 na Nizozemskem. Znano je, da bo Slovenijo zastopala letošnja zmagovalka Eme Ana Soklič, a z novo skladbo. Razvedrilni program Televizije Slovenija zato objavlja vabilo za sodelovanje na izboru skladbe, ki bo zastopala Slovenijo na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije.

Več o vabilu najdete na
www.rtvslo.si/evrovizija2021

Prijavite se lahko vsi avtorji: glasbe, besedila, priredbe oz. aranžmaja. Skladba je lahko dolga največ tri minute in mora biti v celoti in v posameznih delih izvirna ter še ne objavljena v javnosti.

"Res lepo vas vabim vse, da pristopite s svojo ustvarjalno energijo in pošljete skladbo, s katero bi lahko stala na evrovizijskem odru 2021. Želim si, da bi za tako skladbo stali vsaj malo "nori" ljudje. Da greste daleč, kolikor zmorete, da greste tudi čez rob neke utrujenosti, ker se mi zdi, da se takrat lahko zgodijo čudeži. Pošljite svojo skladbo, mogoče pa prav z vašo nastopim na odru Evrovizije 2021," je ob objavi vabila povedala Ana.

Skladbo, ki bo morda odmevala po vsej Evropi in še dlje, lahko prijavite od 13. julija 2020 do vključno 30. septembra 2020 do polnoči. Vse prijave, ki bodo popolne in oddane pravočasno, bo pregledala najmanj tričlanska strokovna komisija. Število izbranih skladb in postopek izbora zmagovalne skladbe bomo pozneje objavili v pravilih izbiranja skladb za sodelovanje in načina glasovanja na morebitnem izboru skladbe, ki bo zastopala RTV Slovenija na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2021.

Morebiten seznam izbranih skladb bomo na rtvslo.si objavili najpozneje do 31. decembra, končno skladbo, ki bo zastopala Slovenijo na velikem odru Evrovizije 2021, pa najpozneje do 9. marca prihodnje leto. Pestro dogajanje v povezavi z Emo pa lahko spremljate tudi na našem portalu in družbenih omrežjih.

Ne pristaja izključno na balade

"Kakšna mora biti skladba, ki jo želim peti v letu 2021? To bom vedela, ko jo bom slišala. Da bi lahko kar tako izustila, kakšna mora biti, ne morem. To zaslišiš, ko delaš," je pojasnila Sokličeva. Dodala je še, da si jo morda zmotno predstavljamo samo kot pevko balad. Na festivalih, kjer smo Ano tudi spoznali, se je namreč večinoma posluževala umirjenih, dramatičnih skladb, ki na odru pustijo neki pečat. "Še zdaleč to ne pomeni, da v življenju pristopam samo na tak način. Obožujem "groove" in "drive", to je tista prava stvar," še doda v intervjuju.

Intervju z Ano Soklič