Baby Lasagna s pesmijo Rim Tim Tagi Dim, v kateri poje o odhodu mladih z Balkana, žanje uspehe. Foto: Eurovision.tv
Baby Lasagna s pesmijo Rim Tim Tagi Dim, v kateri poje o odhodu mladih z Balkana, žanje uspehe. Foto: Eurovision.tv

Še preden je poletel proti Švedski, se je ustavil v Ljubljani. To zelo dobro pozna, saj je tu tri leta tudi študiral (je inženir zvoka, op. a.). Kako se je vrniti v študentski "dom". "Odlično. V Ljubljani sem vsaj desetkrat na leto, vedno nekaj najdem, da se vrnem, tukaj je zelo kul. Kot sem povedal v enem izmed intervjujev, če bi kdaj moral zapustiti Istro, bi bila Ljubljana prva izbira."

Središče Ljubljane zelo dobro pozna, tako da mu Kolodvorske 2 ni bilo težko najti. Njegov nastop ste si lahko ogledali v oddaji Nedeljsko popoldne na TV Slovenija, občutke pred odhodom na Evrovizijo pa je 28-letni pevec s pravim imenom Marko Purišić za MMC delil že prej.

O refrenu Rim Tim Tagi Dim:
O refrenu Rim Tim Tagi Dim: "Rim Tim Tagi Dim je v resnici ples, ki sem si ga izmislil in je v izmišljeni vasi, govori o mojem izmišljenem junaku v vasi." Foto: Eurovision.tv

Njegova zgodba je še kako zanimiva, saj je pot na Evrovizijo 2024 začel kot rezervni pevec na Dori, hrvaškem izboru za pesem Evrovizije. Po tem, ko je ena izmed nastopajočih odstopila, je bil prvi v vrsti čakajočih. To je bil zadetek v polno. Baby Lasagna je s pesmijo Rim Tim Tagi Dim namreč pometel s konkurenco na Dori in se povzpel na prvo mesto evrovizijskih stavnic. Potem ko je pesem The Code predstavil švicarski predstavnik Nemo, pa je Baby Lasagna spolzel na še vedno odlično drugo mesto.

Kakšen je občutek biti na vrhu? "Dober," odgovarja Baby Lasagna in nadaljuje, da ne občuti pritiska favorita: "Na to gledam bolj na potrditev kot na pritisk. Pokazal sem že, kaj zmorem: pri vrhu smo in zdaj vem, da zmorem še več." Ko gre za pričakovanja in napovedi, pa odgovarja: "Nekateri pravijo, da je bolje ne zmagati, saj zmagovalci nikoli ne naredijo kariere, ampak ne vem, kakšne so to zgodbe ... Dal bom vse od sebe, pa kar bo, bo."

Pesmi ni napisal za Doro in Evrovizijo. "Ustvaril sem jo lani poleti zase. Nikoli ne pišem za nekaj ... Pišem samo, kar mi je zabavno, in po naključju se je vse ugodno razpletlo — to je Evrovizija hotela."

Nastop v oddaji Nedeljsko popoldne:

Baby Lasagna zapel Rim Tim Tagi Dim v oddaji Nedeljsko popoldne
Baby Lasagna je obiskal RTV. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Baby Lasagna je obiskal RTV. Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

Pesem Rim Tim Tagi Dim poje o mladih, ki zapuščajo balkanske države. Ti s trebuhom za kruhom odidejo v Nemčijo, na Irsko ... Zakaj prihaja do eksodusa? "Ne najdejo rešitve. Vse je prilagojeno poletju, turizmu. Pri nas v Istri ne moreš najti stanovanja, dela ... Moraš najti uteho nekje drugje." Tudi sam je nekajkrat pomislil, da bi zapustil Hrvaško, toda ni zbral poguma. "Imel sem tudi srečo, da sem našel delo, imel sem rešeno stanovanjsko problematiko (pravkar renovira hišo, op. a.)."

Foto: Eurovision.tv
Foto: Eurovision.tv

Obveznosti ima veliko, tako da mu ni uspelo niti razmišljati o tem, kako bo na Švedskem. Na Evrovizijo 2024 odhaja prihodnji teden. Tudi slovenska predstavnica Raiven bo takrat odpotovala proti Malmöju. Dvojica se je družila že na predevrovizijskih koncertih po več evropskih mestih. Kaj hrvaški predstavnik meni o slovenskem adutu na letošnji Evroviziji – pesmi Veronika? "Moj piarovec mi je pesem skoraj "uničil", saj jo toliko prepeva (smeh). Jaz sem, ti si Veronika (zapoje). Odlična pesem je, sam dizajn je nekaj posebnega, česar nisem še slišal do zdaj, fantastično, ima refren, ki gre hitro v uho, to se je videlo na zabavah, občinstvo je vedno z njo prepevalo: Jaz sem, ti si Veronika. Fantastična pesem, ki jo poje super ženska."

Zelo mu je všeč tudi lanski predstavnik Finske Käärijä, ki je evrovizijsko občinstvo zasvojil s pesmijo Cha Cha Cha. Številni hrvaškega pevca primerjajo prav s Käärijem. "Stalno slišim te primerjave, ampak to mi je super, saj cenim Käärijä, to je lepo slišati."

Poslovimo se z besedami, finale je tukaj, če sodimo po stavnicah. "Nikoli se ne ve ... Bomo videli," pa je previden Baby Lasagna.