Evrovizijski oder bo končan 28. aprila. Foto: EBU/Stijn Smulders
Evrovizijski oder bo končan 28. aprila. Foto: EBU/Stijn Smulders

Delavci bodo ob upoštevanju ukrepov za zajezitev covida-19 delali noč in dan, da bi pripravili oder, delo bodo končali 28. aprila.

Izvršni producent Pesmi Evrovizije 2021 Sietse Bakker je za uradno evrovizijsko stran eurovision.tv povedal, da je čudovito, da so v Ahoyu po skoraj dveh letih priprav.

Sorodna novica Ana Soklič bo v Rotterdamu pela Amen! "Navdih je življenje samo."

Dodal je, da za maskami vidi veliko nasmejanih obrazov, saj so bili ustvarjalci prireditvenega sektorja brez dela v času pandemije covida-19. "Čudovit dan je za vse," je povedal Bakker.

Takoj, ko bo oder postavljen, bodo začeli tehnične vaje in druge priprave na največji glasbeni dogodek leta 2021.

Prvi nastopajoči bodo prispeli 8. maja, sledijo vaje in generalke, 18. maja pa se začne zares, ko bo na vrsti prvi polfinale. V njem bo druga nastopila predstavnica Slovenije Ana Soklič, ki bo zapela pesem Amen. Drugi polfinale bo na sporedu 20. maja, 22. maja pa bo veliki finale.

Sorodna novica Evrovizija zagotovo bo, in to z gledalci. A kako zagotoviti varnost?

Gledalci bodo v Ahoyu
V areni bo tudi omejeno število gledalcev. "Nizozemske oblasti so dovolile 3500 ljudi vsak večer, torej za oba polfinala, za veliki finale in šest generalk pred nastopi v živo. Oblasti so dovoljenje izdale na podlagi pobude "Filelab Events", ki je pravna podlaga za izvedbo pilotnih dogodkov, s katerimi oblast ocenjuje, ali bi lahko znova odprli družbo, tudi industrijo prireditev," je povedal Bakker za oddajo Globus.