Zala Kralj in Gašper Šantl sta se s pesmijo Sebi uvrstila v finale letošnjega izbora za Pesem Evrovizije. Foto: Eurovision.tv/Thomas Hanses
Zala Kralj in Gašper Šantl sta se s pesmijo Sebi uvrstila v finale letošnjega izbora za Pesem Evrovizije. Foto: Eurovision.tv/Thomas Hanses
Zala in Gašper sta odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Zala in Gašper sta odgovarjala na vaša vprašanja. Foto: MMC RTV SLO
Evrovizija na družbenih omrežjih

Vse v povezavi s slovenskima predstavnikoma na Evroviziji 2019 lahko spremljate tudi na uradnih profilih na Instagramu in Facebooku!

Mlada glasbenika po polfinalnem nastopu čaka še kar nekaj dela, saj se morata pripraviti na finalni nastop, ki bo v dvorani Expo v Tel Avivu v soboto ob 21. uri.

Zala in Gašper sta izžrebala nastop v prvi polovici finalnega večera, točno številko nastopa pa bosta skupaj z drugimi 25 predstavniki izvedela po drugem predizboru, ki bo v četrtek.

Priznala, da sta utrujena

Na tiskovni konferenci po polfinalnem nastopu so nastopajoči na kratko komentirali svoje nastope in uvrstitev v finale, Zala pa je potožila, da jo zaradi klimatske naprave zebe.

Ob tem je Gašper pojasnil, da bolj kot vse drugo v Tel Avivu cenita to, da so se ljudje povezali z njuno glasbo. "Na Emo sva se prijavila, ker sva želela, da se najina pesem dotakne čim več ljudi, in mislim, da nama je to uspelo. Nama veliko pomeni, da sva danes, kjer sva," sta razložila v MMC-jevi klepetalnici.

Nagradna igra

Nagradna igra je zaključena. Podelili smo dva promocijska CD-ja.

Ostala zvesta sama sebi

Mlada glasbenika sta na izjave na sinočnji novinarski konferenci dejala, da so za njima res težki dnevi, polni vaj in priprav. "Vse sva dala od sebe na odru, da bi se najina pesem dotaknila čim več src, in mislim, da nama je to tudi uspelo, saj sva prišla v finale. Po nastopu sva bila zelo utrujena in malce nerodna pri izražanju na tiskovni konferenci, res je veliko novih stvari za naju in včasih se človek ustraši in nerodno odreagira. Ampak nama pomeni cel svet, da sva tukaj."

Na sobotni nastop se bosta pripravljala z bosimi nogami v mivki, skokom v morje in odkrivanjem ulic Tel Aviva, po končanem evrovizijskem dogajanju pa se veselita, da bosta čas preživljala doma, hkrati pa bosta junija izdala novo pesem z naslovom Come to me.