Maraaya sta pevka/avtorica Marjetka in producent/avtor Raay, Maraaya pa je izpeljanka iz njunih imen. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya sta pevka/avtorica Marjetka in producent/avtor Raay, Maraaya pa je izpeljanka iz njunih imen. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya in Rudi Bučar
V telefonskem glasovanju, ki je odločilo zmagovalca, je skladba Maraaye Here fore you prejela 7.311, Bučarjeva Šaltinka pa 5.449 glasov. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Zmagovalna skladba Eme 2015: Maraaya - Here for you
Superfinalni skladbi Eme 2015

"Potihoma sva upala, da bi lahko bila med superfinalistoma. Uživala od prve do zadnje minute," sta neposredno po uvrstitvi v superfinale za MMC povedala Marjetka in Aleš Vovk - Raay, ki sta se na odru predstavila pod skovanko Maraaya. "Zmaga predstavlja pravi pristop, ki sva ga ubrala," pa sta dodala po velikem zmagoslavju.

Rudi Bučar pa je povedal, da superfinala ni pričakoval, si ga je pa želel. "Mislim, da je prevladalo, da je bila to edina folkskladba," je dejal.

V telefonskem glasovanju, ki je odločilo zmagovalca, je skladba Maraaye Here fore you prejela 7.311 od skupno 12.760 prejetih glasov, Bučarjeva Šaltinka pa torej 5.449.

Kdo sta Maraaya?
Spomnimo: Maraaya sta pevka/avtorica Marjetka in producent/avtor Raay, Maraaya pa je izpeljanka iz njunih imen. Glasbenika, ki sta par tudi zasebno, sta svojo glasbeno pot začela v povsem drugih vodah, najprej v zabavno-glasbenem popu s skupino Turbo Angels in pozneje v popzasedbi Tangels. Žanrsko projekt Maraaya opredeljujeta kot "indiepop z elementi soula".

V glasbenem slogu, ki ga predstavljata pod novim imenom, sta se slovenski glasbeni javnosti prvič predstavila lansko jesen s skladbo Lovin’ me, ki je tako med ljudmi kot v strokovni javnosti požela izredno velik odziv in v trenutku prišla na prvo mesto med najbolj predvajanimi skladbami slovenskih ustvarjalcev.

Raay kot gospod Evrovizija
Raayu je sicer uspel res imeniten podvig - lani se je kot soavtor in producent podpisal pod zmagovalno skladbo Eme Round and Round, novembra pa sta se Raay in Marjetka podpisala tudi pod skladbo Nisi sam/Your light, s katero je na otroški Evroviziji na Malti nastopila Ula Ložar. V letu dni je torej to že njegovo tretje slavje!


Vse o pripravah na Evrovizijo najdete na:

- uradni Facebook strani,

- Instagramu
- in na naši interaktivni podstrani.

V t. i. superfinalu sta se oba predstavila še enkrat, nato pa so gledalci s telefonskim glasovanjem določili zmagovalca in s tem predstavnika Slovenije na 60. izboru za Pesem Evrovizije, ki bo med 19. in 23. majem na Dunaju.Zmagovalca Eme 2015 smo dobili podobno kot na izboru Ema 2011. Vseh osem izvajalcev - Alya in Neno Belan, Tim Kores, Jana Šušteršič, I.C.E., Clemens, Maraaya, Rudi Bučar in En Figoni ter Martina Majerle - je predstavilo svojo pesem, nato pa je sledil prvi krog glasovanja, ko je tričlanska strokovna žirija izmed osmih izbrala dve najboljši pesmi. Odločili so se za Maraayo in Rudija Bučarja.

Voditelj v družbi pevk
Skozi Emo nas je popeljal Nejc Šmit, družbo pa so mu delale pevke, ki so Slovenijo v preteklosti že predstavljale na Evroviziji - Darja Švajger, Tinkara Kovač in Maja Keuc. Trojica je tudi zapela - slišali smo lansko zmagovalno evrovizijsko skladbo Rise Like A Phoenix v izvedbi Darje Švajger, Maja Keuc je zapela skladbo Euphoria pevke Loreen, Tinkara pa je poleg skladbe v italijanskem jeziku zapela lansko zmagovalno skladbo Eme - Spet/Round & Round. Dogajanje v zakulisju Eme je spremljal Jan Kok.

Medtem ko so Darja, Maja in Tinkara izbirale superfinalista, je potekal kratek poklon gostiteljici Evrovizije 2015 - Avstriji. Tam bomo, kot rečeno, držali pesti za Maraayo in skladbo Here for you.

Vpogled v zakulisje Eme
Jutri ob 17.20 na 1. programu Televizije Slovenija boste lahko pokukali v zakulisje Eme 2015. Reporterka Špela Močnik bo gledalcem predstavila celoten potek dela vseh ekip, vključenih v pripravo oddaje. Gledalci bodo lahko videli tudi dogajanje med snemanjem oddaje, dogajanje v zaodrju, kjer se bodo družili izvajalci in avtorji skladb, novinarji, fotografi … med Emo in še kaj …



Zmagovalna skladba Eme 2015: Maraaya - Here for you
Superfinalni skladbi Eme 2015