Eminem se je lani po petih letih vrnil z albumom Relapse, letos pa mu je sledil še Recovery. Foto: EPA
Eminem se je lani po petih letih vrnil z albumom Relapse, letos pa mu je sledil še Recovery. Foto: EPA

38-letni zvezdnik se poteguje za tri "težkokategorne" med njimi: za grammyja za najboljši album, najboljšo pesem in najboljši posnetek leta, nominiran pa je tudi v več kategorijah za rapglasbo.

Med drugimi večkratnimi nominiranci za najbolj zaželene glasbene zlate kipce so tudi vzhajajoči zvezdnik R & B-ja Bruno Mars s sedmimi, po šest pa jih imajo raper Jay-Z, razvpita popzvezdnica Lady Gaga in countryzasedba Lady Antebellum.

Kanadski najstniški idol Justin Bieber, ki (vsaj med mladimi dekleti) velja za eno najbolj vročih senzacij v glasbenem svetu, je del letošnje močne mednarodne "zasedbe" v kategoriji za najboljšega novega izvajalca. Za priznanje se bo potegoval skupaj z rojakom raperjem Drakom, britanskima zasedbama Florence & The Machine in Mumford & Sons in ameriško džezovsko pevko Esperanzo Spalding.

V kategoriji najboljši album leta se bo Eminem za grammyja bojeval z Arcade Fire (The Suburbs), Lady Antebellum (Need You Know), Lady Gaga (The Fame Monster) in Katy Perry (Teenage Dream). Za najboljši posnetek leta so poleg Eminema (Love The Way You Lie) nominirani še B.o.B Featuring Bruno Mars (Nothin' On You), Cee Lo Green (F*** You), Jay-Z & Alicia Keys (Empire State Of Mind) in Lady Antebellum (Need You Know).

Dobitnike nagrad v vseh 109 kategorijah bodo razglasili 13. februarja v Los Angelesu.