Hrvaška bo prihodnje leto bogatejša še za en festival. Foto: Reuters
Hrvaška bo prihodnje leto bogatejša še za en festival. Foto: Reuters
false
Festival Exit bo naslednje leto potekal med 6. in 9. julijem. Foto: Organizator

Ekipa festivala Exit se po večletnem delu pri povezovanju regije in uveljavitvi festivalov, kot sta Sea Dance v Črni gori in Revolution v Romuniji, seli še k sosedom. Na festivalu v Umagu bo 26. in 27. maja nastopilo več kot 70 žanrsko različnih izvajalcev.

"Povezovanje in regionalno sodelovanje je del naše družbene misije, ki je temelj festivala Exit že od prvega trenutka. Vesel sem, da bo Umag postal del Exitove globalne zgodbe, in to ravno v času, ko mineva 50 let od slovitega leta ljubezni, leta 1967. Takrat je hipijevsko revolucionarno gibanje spremenilo svet in ravno danes je sporočilo o miru in sodelovanju še kako pomembno. Vesel sem, da lahko skupaj postanemo ena najprivlačnejših svetovnih destinacij za festivalski turizem," je na tiskovni konferenci povedal Dušan Kovačević, direktor festivala Exit.

S festivalom Sea Star se v letu 2017 začne poletje ljubezni. Na novem festivalu bo šest odrov, organizatorji pa bodo z ogrevanjem začeli že 25. maja, prav tako pa se bo zabava nadaljevala še v nedeljo, 28. maja.

Junij bo rezerviran za festival Revolution v Romuniji, ki bo v letu 2017 potekal tretjič. Festival je bil na evropskih festivalskih nagradah nominiran v kar dveh kategorijah, in sicer za najboljši novi in najboljši mali festival.

Nato pa prihaja festival Exit, ki je bil že osmo leto zapored izbran med 10 najboljših festivalov v Evropi. Tematika v letu 2017 bo povezana z ljubeznijo, saj mineva 50 let od slovite revolucije ljubezni leta 1967.

Iz Novega Sada se festivalska karavana pomika proti Črni gori, natančneje proti plaži Jaz, ki je bila večkrat omenjena kot najlepša plaža Jadrana. Tudi letos organizatorji združujejo moči s producenti z Ibize in Velike Britanije, ki so med drugim zakrivili Annie Mac presents Lost and Found na Malti, festival Hideout na plaži Zrće, britanski Parklife in kultni The Warehouse Project v Manchestru.