Banksova bi morala nastopiti pri naših sosedih, in sicer na šibeniškem festivalu Terraneo. Foto: EPA
Banksova bi morala nastopiti pri naših sosedih, in sicer na šibeniškem festivalu Terraneo. Foto: EPA

"Azealii Banks zdravniki svetujejo, da zaradi težje oblike vnetja grla najmanj deset dni počiva, saj obstaja možnost, da to vnetje povzroči trajne spremembe na glasilkah," so v uradnem sporočilu napisali predstavniki mlade pevke.

Banksova, eno izmed glavnih imen šibeniškega festivala Terraneo, bi tega morala tudi odpreti - organizatorji festivala, ki ga obišče tudi veliko Slovencev, obljubljajo, da bodo do začetka festivala, ta se začne 7. avgusta, našli primerno zamenjavo za mlado Američanko. Pevka bi avgusta morala nastopiti še na nekaj festivalih, in sicer v Kanadi, ZDA, Norveški, Finski in na Švedskem.

Pevka, ki je obnorela svet s pesmijo 212, naj bi kmalu izdala dolgo pričakovani album z naslovom Broke with Expensive Taste. Azealia album ustvarja z britanskim producentom Paulom Epworthom, napovedala pa je slog, podoben 212, torej elektro-pop ploščo z nekaj pridiha "raperske prasice" in "r'n'b za zimske urice v slogu Aaliyah".

Leta 2011 se je pevka s prikupnim obrazom in nežnim glasom, a grobim jezikom, znašla na vrhu NMe-jevega seznama najbolj "kul" ljudi, pri Guardianu so jo označili za "manjkajoči člen med Millie Jackson in Mantronix". Azealia nikakor ni lažno skromna, o sebi je povedala: "Sem po*ukano nadarjena. Ne odpiši me zlahka, saj kmalu pridem nad tvojo rit."