Celine Dion po smrti moža vzgaja tri otroke in nastopa v Las Vegasu. V zadnjem času naj bi imela tudi hujše zdravstvene težave. Kakšne, njena ekipa ne razkriva. Foto: EPA
Celine Dion po smrti moža vzgaja tri otroke in nastopa v Las Vegasu. V zadnjem času naj bi imela tudi hujše zdravstvene težave. Kakšne, njena ekipa ne razkriva. Foto: EPA

Film Aline: The Voice of Love (Aline: Moč ljubezni) je posnet po življenjski zgodbi kanadske glasbenice Celine Dion in je bil na letošnjem festivalu v Cannesu zelo dobro sprejet. Režirala ga je Valerie Lemercier, ki je v filmu tudi upodobila pevko z imenom Aline Dieu. Film prikazuje različna obdobja pevkinega življenja od otroštva dalje. Čeprav ne sledi popolnoma življenju Celine Dion, pa je pevka v marsičem podobna zvezdnici, med drugim se prav tako kot Celine zaljubi v precej starejšega moškega, v filmu so uporabljene tudi nekatere njene uspešnice.

Celine Dion se je rodila v Charlemagnu v Quebecu mami Therese in očetu Adhemarju Dionu kot najmlajša izmed 14 otrok. Brat Michel in sestra Claudette sta po pisanju francoske agencije AFP v oddaji quebeškega radia izrazila svoje ogorčenje nad filmom. Med drugim sta dejala, da je več prizorov šlo na račun čudnega humorja mnogo predaleč, obtožila pa sta tudi režiserko, da je "divje izkrivila podobo njune sestre in družine".

Glas mlade pevke je do solz ganil glasbenega menedžerja Reneja Angelila, ki je vanjo vložil ves svoj denar in financiral njen prvi album La voix du bon Dieu. Rene je bil njen menedžer vse od pevkinega 12. leta, leta 1994 sta se poročila in ostala skupaj do njegove smrti leta 2016.

"Moja mama ni nikoli tako govorila z Renejem," je o materini upodobitvi v filmu dejala pevkina sestra in dodala, da Celine v otroštvu ni nikoli nič manjkalo. "Tu izpademo kot kakšni razcapanci," je opozorila.

Režiserka je za lokalno kanadsko televizijo povedala, da pevke ni nikoli srečala v živo, je pa njena oboževalka. S filmom jo je želela prikazati kot prisrčno in zabavno osebo, kakršna je. Ob tem je poudarila, da film ni biografski in da na to gledalca opozorijo že na začetku filma. Tudi ime osrednje zvezdnice je spremenjeno z istim razlogom – da si je lahko privoščila malo več umetniške svobode. "Tudi zato sem zmanjšala število bratov in sester, saj ne morem imeti 25 osrednjih likov v filmu," je ponazorila.

Kanadska pevka Celine Dion, ki ima za sabo izjemno uspešno kariero in 27 studijskih albumov, je svetovno slavo doživela z zmago na Evroviziji v Dublinu leta 1988, njena mednarodna kariera pa je zares vzcvetela, ko je začela peti v angleščini. Prvi album v angleščini je posnela leta 1990 – Unison. Med največjimi uspešnicami so Because You Loved Me, I'm Your Angel, The Power of Love, A New Day Has Come in pesem iz filma Titanik My Heart Will Go On, za katero je leta 1999 prejela dva grammyja in oskarja.

Za skladbo Beauty and the Beast za istoimenski Disneyjev film iz leta 1991 Lepotica in zver, ki jo je zapela v duetu s pevcem Peabom Brysonom, si je prav tako prislužila oskarja za najboljšo izvirno skladbo kot tudi grammyja. Prejela je tudi dva grammyja za album Falling Into You in vrsto drugih nagrad.

Zadnja leta 53-letna glasbenica nastopa zgolj v Las Vegasu, pa še tam je nedavno zaradi zdravstvenih težav odpovedala vse nastope, zato njene oboževalce skrbi, da ima kakšne hujše zdravstvene težave. Ne glasbenica ne njena ekipa vprašanj in namigov ne komentirata oz. se nanje ne odzivata, poročajo ameriški mediji.