Måneskin so pred dnevi nastopili na nekem festivalu na Švedskem. Foto: EPA
Måneskin so pred dnevi nastopili na nekem festivalu na Švedskem. Foto: EPA

Kot piše na uradni evrovizijski strani, je zmagovalna Zitti E Buoni ta teden uvrščena na 57. mesto britanske lestvice singlov, mnogo višje pa sta še dve njihovi skladbi. I Wanna Be Your Slave drži kar šesto mesto, njihov tretji singel, Beggin', pa deseto.

Italijanski rokerji so tako prvi evrovizijski zmagovalci po devetih letih, ki so se s kakšno svojo pesmijo uvrstili med top 10 britanskih singlov. Urednik lestvice Martin Talbot je dejal: "Letos se je na festivalu predstavilo res veliko kakovostnih izvajalcev in pesmi. Dejstvo, da so britanski ljubitelji glasbe Måneskin uvrstili med deset najbolj priljubljenih singlov, kaže na to, da Evrovizija ostaja vplivna platforma za začetek mednarodnih karier glasbenikov."

Pred Italijani je tak podvig zadnji uspel švedski izvajalki Loreen s skladbo Euphoria – a zanimivo, skupini Måneskin se je med deset najboljših uspelo prebiti s pesmijo, ki sploh ni zmagala na Evroviziji. Takšen uspeh, torej evrovizijski zmagovalec-neevrovizijska pesem, pa je zadnjič uspel Celine Dion s pesmijo A New Day Has Come marca leta 2002.

Nad uspehom skupine Måneskin je navdušen tudi izvršni nadzornik Evrovizije Martin Österdahl, ki je dejal: "Vzhičeni smo, da Måneskin po zmagi v Rotterdamu doživljajo tak uspeh tudi drugod. So dokaz, da se je na festivalu pojavilo veliko dobrih pesmi in glasbenikov."

Odlično se je prijela tudi pesem Zitti E Buoni, saj se je uvrstila med najboljših deset na Spotifyevi svetovni lestvici, postala je največkrat pretočena italijanska pesem vseh časov in osvojila vrh lestvic na Finskem, Švedskem, Nizozemskem, v Grčiji in Litvi. Spregledali je niso niti čez lužo, saj je pristala na 22. mestu Billboardove lestvice Global 200.

Vse omenjene pesmi so uvrščene na njihovem albumu Teatro d’ira – Vol. I.