Didžeja, ki se je poimenoval po nesrečnem trupelcu miške, najdene v ohišju osebnega računalnika, je slovensko plesno občinstvo navdušilo. Foto: Organizator/Zaklop
Didžeja, ki se je poimenoval po nesrečnem trupelcu miške, najdene v ohišju osebnega računalnika, je slovensko plesno občinstvo navdušilo. Foto: Organizator/Zaklop

"Ne vidim tehnične dovršenosti, če vrtiš dva komada pri isti hitrosti. Takšno 'didžejanje' me vrže v pof***n spanec, ker me dolgočasi do pof***nih solz. Upam, da bo takšno 'didžejanje' šlo po poteh dinozavrov in izginilo za večno," je ob neki priložnosti izjavil ta kanadski mojster progresivnega housa, ki se vztrajno skriva pod mišjo glavo (znano pa je njegovo pravo ime - Joel Thomas Zimmerman).

Tokrat je bil 30-letnik, ki navdušuje plesne arene po vsem svetu, lani pa so ga razglasili za najboljšega kanadskega didžeja, glavno ime celodnevnega festivala na prostem Dance Republic, na katerem so se že v popoldanskih urah začeli zbirati predvsem najstniki, željni zabave. Precej nizka povprečna starost obiskovalcev dogodka gotovo ni naključje, saj je potekal ravno na zadnji šolski dan.

"Najbolje prodajani dogodek leta"
Športni park Ilirija je bil razprodan, po besedah organizatorjev je bil festival, ki se je morda malce neposrečeno dogajal vzporedno s slovesnostjo ob državnem prazniku na Kongresnem trgu, najbolje prodajani slovenski dogodek leta.

Takoj po ljubljanskem šovu je Deadmau5 na svojem Facebook profilu zapisal: "Resnična zgodba: nastop v Ljubljani je bil tako glasen, da smo zbudili župana. Prišel je na žur, mi stisnil roko in pozdravil publiko. Precej izjemno! Bil je fantastičen šov in vesel sem, da sem lahko spoznal slovenske mau5ketirje v polnem zagonu. Se vidimo naslednjič!"

V popoldanskih urah je za didžejema Kosto Radmanom in Spinnejem na Iliriji nastopila mlada romunska pevka Inna s plesno skupino Maestro, prizorišče pa je za zvezdnika večera ogrel slovenski didžej Dean Deen.

Nekaj utrinkov s plesne norije na Iliriji si oglejte v fotogaleriji. Po pozdravu župana Zorana Jankovića je oder za deadmau5ompripadel skrbnemu nizozemskemu didžeju Feddu le Grandu.