Lady Gaga je v Indiji nosila spodobnejšo obleko kot običajno. Foto: EPA
Lady Gaga je v Indiji nosila spodobnejšo obleko kot običajno. Foto: EPA

Prireditelji so iz varnostnih razlogov odpovedali koncert Metallice na obrobju New Delhija. Nekatere navijače, ki so več ur čakali na priljubljeno skupino, je to tako razjezilo, da so začeli uničevati opremo in trgati plakate.

Organizatorji so koncert najprej odpovedali, ker so obiskovalci podrli zaščitno ograjo, nato pa jim zaradi pomanjkljive varnosti ni uspelo pridobiti novega dovoljenja za izvedbo koncerta. Policija je zaradi zavajanja javnosti že aretirala odgovorne pri podjetju, ki je organiziralo koncert, pri Metallici pa so obljubili, da bodo kupci vstopnic dobili denar povrnjen.

Z organizacijo drugega koncerta v okviru nedeljske dirke za veliko nagrado formule ena v Indiji popzvezdnice Lady Gaga pa na srečo njenih oboževalcev ni bilo težav. Pevka se je pred koncertom udeležila tiskovne konference, kjer je povedala, da si je že dolgo želela obiskati Indijo in da bo na koncertu nosila obleko, ki bo mešanica njenega in indijskega sloga.

Napovedala je tudi, da lahko obiskovalci koncerta pričakujejo nekaj presenečenj. Morda je s tem mislila na predelavo nekaterih njenih pesmi, ki so jim dodali zvoke indijske glasbe, vendar pa je gledalce (predvsem tiste v prvih vrstah) presenetilo še nekaj. Na odru se je namreč pojavila z mikrofonom, ki je precej spominjal na umetni penis.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s koncerta in tiskovne konference.