Domači ljubitelji skupine Goldfrapp bodo morali na njihov nastop v živo še malo počakati. Foto: EPA
Domači ljubitelji skupine Goldfrapp bodo morali na njihov nastop v živo še malo počakati. Foto: EPA

Danes je vodstvo skupine obvestilo organizatorje, da zaradi številnih nadaljnjih obveznosti skupine, ljubljanski koncert ne bo prestavljen, temveč je dokončno odpovedan. Organizator se vsem, ki ste kupili vstopnice za koncert, opravičuje in obvešča, da na Eventimovih prodajnih mestih že lahko prevzamete povračilo vplačanega denarja.

Zadnji koncert v sklopu glasbene trilogije domačega mobilnega operaterja je bil predviden že za 8. oktober. Pevka skupine je na dan koncerta zaradi intenzivnega koncertiranja in napornega urnika utrpela hujše vnetje grla in ostala popolnoma brez glasu.

Najprej prestavljen za nedoločen čas
Čeprav je bila celotna zasedba skupine Goldfrapp že v Sloveniji in navkljub intenzivni zdravniški pomoči, je vodilna vokalistka skupine žal sprejela odločitev o prestavitvi koncerta za nedoločen čas. Za ljubljanskim nastopom je Alison morala odpovedati še dva koncerta, ki sta sledila v sklopu evropske turneje.

Skupino sestavljata pevka Alison in klaviaturist Will Gregory, ki sta svojo zvrst glasbe poimenovala 'glamtastični sadopop' - gre za plesno usmerjeni pop. Marca sta izdala že peti album Head First, ki zveni moderno in hkrati retro, ohranja pa tipično energijo Goldfrappa.