Bodo avstralske legende zatresle oder Super Bowla? Foto: AP
Bodo avstralske legende zatresle oder Super Bowla? Foto: AP

Guverner zvezne države Nevada, Joe Lombardo je namreč povedal, da si neznansko želi nastopa rokovskih legend med odmorom na februarskem, že 58. Super Bowlu, ki bo potekal na stadionu Allegiant v Paradisu v Nevadi. Rock in metal na tradicionalno popovsko zaznamovanem šovu zgodovinsko nista dobila veliko priložnosti, zato je guverner presenetil mnoge, ko je povedal, da si na prihajajočem Super Bowlu želi nastopa avstralskih legend. "Hotel sem zakričati ime skupine, toda mislim popolnoma resno," je dodal.

Tradicionalno so imeli čast nastopati v enem najbolj gledanih televizijskih terminov v ZDA zvezdniki popglasbe, sploh v zadnjem desetletju. Sicer so že lani rokovski sladokusci dobili majhen glasbeni "bombonček" v obliki kitarista skupine Extreme Nuna Bettencourta, ki je bil za nekaj časa med nastopom Rihanne v središču pozornosti.

Obvestilo o tem, kdo bo vodilni nastopajoči prihodnje leto, oboževalci Super Bowla pričakujejo v prihodnjih tednih, rock pa ima tokrat tudi političnega zaveznika. Izvršni podpredsednik klubskega poslovanja NFL-ja Peter O'Reilly je o glasbi na športni prireditvi leta dejal: "Delamo celo leto in vedno razmišljamo o glasbenih možnostih za Super Bowl, ker je očitno, da je zabavni nastop pomemben del . Toda obstajajo tudi druge komponente tedna, umetniki pred tekmo in himna. Celostno razmišljamo o glasbeni spremljavi dogodka."