Ploščo lahko naročite na spletni strani projekta ali prek Ehrane. Foto: MKC Maribor/organizator
Ploščo lahko naročite na spletni strani projekta ali prek Ehrane. Foto: MKC Maribor/organizator

V času pandemije se vrstijo odpovedi koncertov in glasbenih festivalov. Poleg organizatorjev in obiskovalcev te odpovedi seveda najbolj prizadenejo prav glasbenike, ki se na omenjene prireditve zanašajo za zaslužek in preživetje. V ta namen so se organizatorji mariborskega festivala Jazz 'ma mlade odločili, da ne bodo sedeli križem rok in so z mladimi slovenskimi ustvarjalci posneli izolacijski album.

"Naša ekipa se je znašla pred izzivom, saj nismo mogli organizirati festivala, ki bi se tako kot vsako leto moral odvijati junija. V tem trenutku smo se zavedeli, da to ni le problem festivala, ampak v glavnem problem glasbenikov," je za oddajo Dobro jutro povedal Željko Milovanovič, vodja mladinskih programov v MKC-ju Maribor. "Namesto odra smo glasbenikom ponudili gramofonsko, vinilno ploščo."

Hrana za dušo

"K sodelovanju smo povabili 17 glasbenikov mlajše slovenske džezovske generacije, ki sodelujejo v štirih zasedbah Wckd nation, Hauptman, Birds of Unknown in Freekind. Plošča je večinoma nastajala v 21 dnevnih sobah mladih glasbenikov po celotni Sloveniji, od Lucije do Središča ob Dravi," je še poudaril Milovanovič.

Plošče lahko naročite prek spletne strani projekta www.stereoisolation.si ali prek spletnega dostavljavca hrane na dom Ehrana. "Plošče prodajamo v škatlah za pico, saj gre za obliko hrane za dušo. S tem pa želimo opozoriti tudi na pomen glasbe za preživetje glasbenikov. Cilj projekta je, da prodamo glasbenike, zato bo večina denarja od projekta šla neposredno v roke izvajalcev," je nenavadno embalažo in namen projekta še obrazložil Milovanovič.

Projekt Stereo Isolation združuje 17 glasbenikov na 21 lokacijah